Меню

Десерти 21.04.2023

Манний пудинг з ківі, смачний десерт з продуктів що під рукою

Іноді хочеться чогось легкого та солодкого. Пропоную приготувати варіант такого десерту, який добрий не тільки сам по собі, але й до чаю чи кави. Ківі надає пудингу свою «родзинку». Відразу після випікання пудинг має м’яку консистенцію, але в міру остигання значно ущільнюється. Пудинг – це десерт, який зазвичай їдять охолодженим. Приємного апетиту!

 

Продукти:

  • Ківі (очищена м’якоть) – 300 г
  • Крупа манна – 1,5 ст. ложки
  • Молоко – 1,5 склянки
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. ложки
  • Масло вершкове – за потребою

Манний пудинг, рецепт з ківі в домашніх умовах

Підготувати усі необхідні інгредієнти.
харчі

Молоко довести до кипіння, тонким струмком при безперервному помішуванні всипати манну крупу і поварити кашу до загусання, а потім остудити.
молоко

Яйця вимити, обтерти та відокремити білки від жовтків.
яйця

Викласти жовтки в посуд збивання і додати до них 2 ст. ложки цукру.
жовтки

Суміш збити до отримання однорідної маси та повного розчинення цукру.

Вилити жовткову масу до манної каші.

Все перемішати.

Білки збити в піну і продовжуючи збивання невеликими порціями додавати цукор, що залишився.
білки збити

Ввести білки у манно-жовткову масу.

Акуратно вимішати суміш, перекладаючи лопаткою знизу вгору і не застосовуючи білків.
пудинг

Ківі очистити від шкірки, нарізати шматочками, викласти в чашу блендера і подрібнити однорідне пюре.
ківі

Додати пюре з ківі до маси для пудингу.

Все остаточно та дуже обережно вимішати.
пудинг з ківі

Форму для пудингу (у мене силіконова) добре змастити розм’якшеним вершковим маслом і вилити в неї суміш.
пудинг манний

Поставити форму на лист і помістити в духовку, розігріту до температури 160 °С. У перші 15 хвилин дверцята духовки не відчиняти, щоб виріб не осів. Запікати пудинг до загустіння, а потім вийняти з духовки та остудити у формі. Охолоджений пудинг стане щільнішим. Готовий манний пудинг викласти на блюдо сервіровки. За бажання можна полити улюбленим варенням.
манний пудинг з ківі

Коментарі до статті: 1
  1. Антон

    Дуже смачний рецепт пудінгу. Ніколи ще не смакував з ківі, яке тут дає легку кислинку, мені ще й випав нестиглий фрукт. Взагалі вперше смакував пудинг саме з основую з манної крупи. Раніше в родині більше вкористовували классичний рецепт з рису, який не подобався через надмірну ситість такого пудингу. Окрема подяка сайту за такий роспис рецепту — це дуже зручно в процесі приготування.

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons