Манний пудинг з ківі, смачний десерт з продуктів що під рукою
Іноді хочеться чогось легкого та солодкого. Пропоную приготувати варіант такого десерту, який добрий не тільки сам по собі, але й до чаю чи кави. Ківі надає пудингу свою «родзинку». Відразу після випікання пудинг має м’яку консистенцію, але в міру остигання значно ущільнюється. Пудинг – це десерт, який зазвичай їдять охолодженим. Приємного апетиту!
Продукти:
- Ківі (очищена м’якоть) – 300 г
- Крупа манна – 1,5 ст. ложки
- Молоко – 1,5 склянки
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Масло вершкове – за потребою
Манний пудинг, рецепт з ківі в домашніх умовах
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Молоко довести до кипіння, тонким струмком при безперервному помішуванні всипати манну крупу і поварити кашу до загусання, а потім остудити.
Яйця вимити, обтерти та відокремити білки від жовтків.
Викласти жовтки в посуд збивання і додати до них 2 ст. ложки цукру.
Суміш збити до отримання однорідної маси та повного розчинення цукру.
Вилити жовткову масу до манної каші.
Білки збити в піну і продовжуючи збивання невеликими порціями додавати цукор, що залишився.
Ввести білки у манно-жовткову масу.
Акуратно вимішати суміш, перекладаючи лопаткою знизу вгору і не застосовуючи білків.
Ківі очистити від шкірки, нарізати шматочками, викласти в чашу блендера і подрібнити однорідне пюре.
Додати пюре з ківі до маси для пудингу.
Все остаточно та дуже обережно вимішати.
Форму для пудингу (у мене силіконова) добре змастити розм’якшеним вершковим маслом і вилити в неї суміш.
Поставити форму на лист і помістити в духовку, розігріту до температури 160 °С. У перші 15 хвилин дверцята духовки не відчиняти, щоб виріб не осів. Запікати пудинг до загустіння, а потім вийняти з духовки та остудити у формі. Охолоджений пудинг стане щільнішим. Готовий манний пудинг викласти на блюдо сервіровки. За бажання можна полити улюбленим варенням.
Антон
Дуже смачний рецепт пудінгу. Ніколи ще не смакував з ківі, яке тут дає легку кислинку, мені ще й випав нестиглий фрукт. Взагалі вперше смакував пудинг саме з основую з манної крупи. Раніше в родині більше вкористовували классичний рецепт з рису, який не подобався через надмірну ситість такого пудингу. Окрема подяка сайту за такий роспис рецепту — це дуже зручно в процесі приготування.