Макароник з м’ясом та соусом з томатного соку та сметани
Для приготування макароної запіканки краще використовувати не дуже дрібні макаронні вироби (ріжки, пір’я тощо). Вермішель і спагетті дадуть щільнішу консистенцію. М’ясо можна використовувати практично будь-яке, але мені більше подобається готувати жирну свинину.
Таку страву добре подати не лише на обід, а й на сімейну вечерю. Вона смачна і дуже ситна, зі злегка вловимою кислинкою, яку надає томатний сік. Смачного!
Продукти:
- Макарони або локшина – 300 г
- М’ясо (м’якоть) – 400 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Масло вершкове – 2–3 ст. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
- Сік томатний – 0,25 склянки
- Сметана – 2-3 ст. ложки
- Сухарі мелені – 1 ст. ложка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Макарона запіканка з фаршем та томатним соусом зі сметаною
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’ясо обмити, обсушити, очистити від сухожиль та плівок і нарізати невеликими шматочками.
Пропустити м’ясо через дрібні грати м’ясорубки. Фарш посолити та поперчити.
Масу добре вимішати.
Цибулини очистити та подрібнити.
Викласти фарш і цибулю на розігріту з маслом сковороду і при помішуванні злегка обсмажити.
Потім фарш трохи остудити і ще раз пропустити через м’ясорубку.
Для приготування соусу на сковороду покласти масло і борошно (у співвідношенні 1:1), розмішати і злегка підсмажити (хвилин 5-10), безперервно помішуючи, до світло-жовтого кольору.
У сметану можна додати трохи молока (щоб вона не згорнулася) і добре перемішати. Підсмажене борошно розвести в кілька прийомів невеликою кількістю гарячої води і томатним соком і додати сметану.
Суміш вимішати до однорідної маси, а потім довести до кипіння. Повинен вийти густий соус.
У соус викласти м’ясний фарш.
Все добре перемішати.
У посуд із киплячою підсоленою водою (на 300 г макаронних виробів – 1,5 л води та 15 г солі) засипати макаронні вироби та варити до розм’якшення, періодично помішуючи, щоб не допускати прилипання їх до дна посуду.
Зварені макаронні вироби відкинути на сито або друшляк, дати стекти відвару і знову перекласти в каструлю.
До макаронних виробів додати трохи збиті яйця і посолити за смаком.
Суміш перемішати.
Форму для запікання змастити маслом, викласти половину відварених макаронів з яйцями і розрівняти.
Поверх макаронів рівномірно розкласти м’ясну начинку.
Покрити фарш макаронами, що залишилися.
Верх макаронника розрівняти, посипати меленими сухарями і полити розтопленим маслом, що залишилося.
Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запекти макаронник до легкого підрум’янювання.
Подати макаронник у гарячому вигляді, порізавши на порції.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!