Меню

Гарячі страви 14.06.2024

Макароник з м’ясом та соусом з томатного соку та сметани

Для приготування макароної запіканки краще використовувати не дуже дрібні макаронні вироби (ріжки, пір’я тощо). Вермішель і спагетті дадуть щільнішу консистенцію. М’ясо можна використовувати практично будь-яке, але мені більше подобається готувати жирну свинину.

Таку страву добре подати не лише на обід, а й на сімейну вечерю. Вона смачна і дуже ситна, зі злегка вловимою кислинкою, яку надає томатний сік. Смачного!

 

Продукти:

  • Макарони або локшина – 300 г
  • М’ясо (м’якоть) – 400 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Масло вершкове – 2–3 ст. ложки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
  • Сік томатний – 0,25 склянки
  • Сметана – 2-3 ст. ложки
  • Сухарі мелені – 1 ст. ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Макарона запіканка з фаршем та томатним соусом зі сметаною

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

продукти

М’ясо обмити, обсушити, очистити від сухожиль та плівок і нарізати невеликими шматочками.

свинина

Пропустити м’ясо через дрібні грати м’ясорубки. Фарш посолити та поперчити.

фарш

Масу добре вимішати.

фарш 2

Цибулини очистити та подрібнити.

цибуля

Викласти фарш і цибулю на розігріту з маслом сковороду і при помішуванні злегка обсмажити.

смажити

Потім фарш трохи остудити і ще раз пропустити через м’ясорубку.

смажений фарш

Для приготування соусу на сковороду покласти масло і борошно (у співвідношенні 1:1), розмішати і злегка підсмажити (хвилин 5-10), безперервно помішуючи, до світло-жовтого кольору.

соус

У сметану можна додати трохи молока (щоб вона не згорнулася) і добре перемішати. Підсмажене борошно розвести в кілька прийомів невеликою кількістю гарячої води і томатним соком і додати сметану.

соус томатний

Суміш вимішати до однорідної маси, а потім довести до кипіння. Повинен вийти густий соус.

У соус викласти м’ясний фарш.

Все добре перемішати.

начинка

У посуд із киплячою підсоленою водою (на 300 г макаронних виробів – 1,5 л води та 15 г солі) засипати макаронні вироби та варити до розм’якшення, періодично помішуючи, щоб не допускати прилипання їх до дна посуду.

Тривалість варіння залежить від виду макаронних виробів. Слідкувати, щоб вони не переварилися, повинні бути на зубок. У процесі приготування потрібно постійно знімати пробу.

Зварені макаронні вироби відкинути на сито або друшляк, дати стекти відвару і знову перекласти в каструлю.

макарони

До макаронних виробів додати трохи збиті яйця і посолити за смаком.

макарони і яйця

Суміш перемішати.

макарони

Форму для запікання змастити маслом, викласти половину відварених макаронів з яйцями і розрівняти.

макарони

Поверх макаронів рівномірно розкласти м’ясну начинку.

начинка

Покрити фарш макаронами, що залишилися.

макарони в формі

Верх макаронника розрівняти, посипати меленими сухарями і полити розтопленим маслом, що залишилося.

макарона запіканка

Форму поставити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, запекти макаронник до легкого підрум’янювання.

макарона запіканка

Подати макаронник у гарячому вигляді, порізавши на порції.

макарона запіканка з фпршем

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons