Консервовані черешні на зиму — найпростіший рецепт
Консервовані черешні – чудова заготівля на зиму, яка максимально зберігає літній смак та аромат свіжих ягід. Такі черешні можна їсти як десерт, готувати з ними випічку, варити киселі та компоти, а також прикрашати страви.
Ні для кого не стане відкриттям, що приготування заготовок на зиму забирає багато часу і сил. Однак при одній думці про те, що сім’я всю зиму насолоджуватиметься смачними вітамінними і, найголовніше, натуральними десертами, кефірними коктейлями або салатами надає господаркам сил і ентузіазму. Тому ми хочемо з вами поділитися перевіреним рецептом консервування черешні.
Інгредієнти:
- черешні;
- цукор;
Консервовані черешні на зиму у літрових банках, рецепт з фото по крокам
1. Черешні ретельно миємо та уважно перебираємо. Усі гнили, червиві або пошкоджені ягоди викидаємо. Видаляємо хвостики. Для закочення потрібно вибирати тільки стиглі гарні ягоди.
2. Потім ретельно миємо літрові банки. Для консервування черешень можна використовувати як літрові банки, так і ємності меншого розміру. У підготовлені банки насипаємо до половини черешню, засипаємо ягоди цукром (на 1 літр консервованих черешень нам знадобиться ½ склянки цукру) і досипаємо черешню до верху. Потім наливаємо в банки окріп до самого шийки.
3. Після того, як всі банки будуть заповнені, накриваємо їх чистими сухими кришками. Кришки можна використовувати бляшані кришки або гвинтові — хто як звик.
4. Ставимо наші майбутні консервовані черешні стерилізуватися. Для цього нам потрібно підготувати містку жароміцну ємність: це може бути миска або каструля. У неї наливаємо воду, щоб рівень води був нижчим за шийку, тобто закривав банки приблизно на 2/3. Поміщаємо консервацію в ємність для стерилізації та ставимо на плиту. Очікуємо кипіння води і стерилізуємо консервовані черешні не менше 10 хвилин.
5. Стерилізовані банки закочуємо і перевертаємо догори дном. Якщо на дні осяде цукор, потрібно акуратно збовтати вміст банок до його повного розчинення.
6. Потім обгортаємо банки з черешнею теплою ковдрою або пледом і залишаємо їх до повного остигання.
7. Потім можна буде віднести консервацію в льох або комору для зберігання. Солодкі черешні навіть узимку вам нагадають своїм чудовим смаком про теплі сонячні дні.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!