Меню

Рецепти на зиму 10.06.2024

Консервовані черешні на зиму — найпростіший рецепт

Консервовані черешні

Консервовані черешні – чудова заготівля на зиму, яка максимально зберігає літній смак та аромат свіжих ягід. Такі черешні можна їсти як десерт, готувати з ними випічку, варити киселі та компоти, а також прикрашати страви.

Ні для кого не стане відкриттям, що приготування заготовок на зиму забирає багато часу і сил. Однак при одній думці про те, що сім’я всю зиму насолоджуватиметься смачними вітамінними і, найголовніше, натуральними десертами, кефірними коктейлями або салатами надає господаркам сил і ентузіазму. Тому ми хочемо з вами поділитися перевіреним рецептом консервування черешні.

Інгредієнти:

  • черешні;
  • цукор;

На 1 літр консервованих черешень нам знадобиться ½ склянки цукру

Консервовані черешні на зиму у літрових банках, рецепт з фото по крокам

1. Черешні ретельно миємо та уважно перебираємо. Усі гнили, червиві або пошкоджені ягоди викидаємо. Видаляємо хвостики. Для закочення потрібно вибирати тільки стиглі гарні ягоди.

У даному рецепті була використана біла черешня, але так само можна закривати і червону, і рожеву.

черешня біла

2. Потім ретельно миємо літрові банки. Для консервування черешень можна використовувати як літрові банки, так і ємності меншого розміру. У підготовлені банки насипаємо до половини черешню, засипаємо ягоди цукром (на 1 літр консервованих черешень нам знадобиться ½ склянки цукру) і досипаємо черешню до верху. Потім наливаємо в банки окріп до самого шийки.

Консервовані черешні

3. Після того, як всі банки будуть заповнені, накриваємо їх чистими сухими кришками. Кришки можна використовувати бляшані кришки або гвинтові — хто як звик.

консервовані черешні

4. Ставимо наші майбутні консервовані черешні стерилізуватися. Для цього нам потрібно підготувати містку жароміцну ємність: це може бути миска або каструля. У неї наливаємо воду, щоб рівень води був нижчим за шийку, тобто закривав банки приблизно на 2/3. Поміщаємо консервацію в ємність для стерилізації та ставимо на плиту. Очікуємо кипіння води і стерилізуємо консервовані черешні не менше 10 хвилин.

консервовані черешні

5. Стерилізовані банки закочуємо і перевертаємо догори дном. Якщо на дні осяде цукор, потрібно акуратно збовтати вміст банок до його повного розчинення.

консервовані черешні

6. Потім обгортаємо банки з черешнею теплою ковдрою або пледом і залишаємо їх до повного остигання.

7. Потім можна буде віднести консервацію в льох або комору для зберігання. Солодкі черешні навіть узимку вам нагадають своїм чудовим смаком про теплі сонячні дні.

Консервовані черешні

Консервовані черешніКонсервовані черешні

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons