Кавовий кекс — дуже смачний та простий рецепт з кавою
Кекси та маленькі кексики – улюблена випічка наших господарок. Рецептів їх приготування просто не порахувати, але у кожного кулінара завжди в запасі є кілька найулюбленіших і давно випробуваних. Мені дуже подобається пропонований кавовий кекс із найходовіших продуктів, які завжди знайдуться у запасливих любителів випічки.
Складові:
- Цукор-пісок — 1 склянка
- Яйця курячі – 3 шт.
- Маргарін — 100 г
- Майонез – 2 ст. ложки
- Кава розчинна — 3 — 4 ч. ложки
- Сода харчова – 1,5 ч. ложки
- Борошно пшеничне — 1,5 склянки
- Оцет — за потребою
- Ванілін — за смаком
Додатково:
- Маргарин — за потребою
- Крупа манна — за потребою
Смачний кавовий кекс, рецепт за кроками по фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Маргарин заздалегідь залишити при кімнатній температурі до розм’якшення.
У чашу міксера вбити яйця та всипати цукор.
Суміш збити до піни.
У масу, що вийшла, всипати більшу частину просіяного борошна.
Все добре вимішати, щоб тісто нагадувало густу сметану.
У тісто додати майонез і шматочки розм’якшеного маргарину.
Все вимішати до однорідності.
Каву розчинити в 0,5 склянки води.
У тісто вилити розчин кави, додати сіль та ванілін.
Суміш знову вимішати.
Додати борошно, що залишилося, і соду, погашену оцтом.
Тісто остаточно вимішати.
Форму для випічки змастити маргарином і обсипати манною крупою, а потім викласти тісто в неї і розрівняти його.
Форму помістити в духовку, розігріту до температури 180°, на 40 хвилин. Готовність кексу перевірити дерев’яною зубочисткою. Зубочистку встромити в товсте місце, і якщо вона при витягуванні залишиться чистою і сухою, то виріб готовий.
Охолоджений кекс можна посипати цукровою пудрою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!