Млинці на кефірі, де тісто заварюється на молоці
Рецепт приготування млинців з кефіру, в якому тісто заварюється не окропом, як у більшості рецептів, а молоком. Саме молоко в тісті робить млинці більш здобними та ніжними.
Процес випікання виробів нічим відрізняється від звичайного приготування. Можна подати млинці зі сметаною, смаженим салом та цибулею, а можна приготувати їх із начинкою. Це чудовий варіант для недільного сніданку. Приготуйте, не пошкодуєте!
Млинці заварні з кефіром та молоком
- Кефір – 500 мл
- Молоко – 1 склянка
- Борошно пшеничне – за потребою
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок — 1-2 ст. ложки
- Сода – 1 ч. ложка
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Олія — 2 ст. ложки
Заварні млинці на кефірі та молоці, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Кефір підігріти до теплого стану, вбити в нього яйце, додати цукор, сіль, соду.
Все добре перемішати.
Всипати просіяне борошно і соду, добре вимішати, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани.
Молоко довести до кипіння і при безперервному помішуванні влити в тісто тонким струмком.
В кінці замішування додати олію.
Тісто остаточно вимішати до однорідності.
Сковороду розігріти, змастити олією (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.
Коли низ млинця позолотиться, перевернути його та смажити з другого боку буквально кілька секунд. Перший млинець обов’язково потрібно спробувати. Після дегустації можна відрегулювати кількість солі та цукру.
Млинці складати в стопку і прикрити рушником, щоб не остигли.
Олена
Непростий рецепт і дуже вибагливий до температури сковорідки. Але млинці виходять дуже смачні, ніжні, повітрянні. Мені ще подобається додавати до тіста трохи ванільного цукру для додаткового аромату. Можна сміливо їсти без будь яких наповнювачів, а можна зі згущеним молоком.