Торт Зебра без випічки — тане в роті як морозиво
Поспішаю поділитися рецептом торта «Зебра» без випічки і без борошна. Нереально смачний торт торт без випічки. Чимось схожий на пломбір! Готується він без випічки, тому що для коржа використовується готове печиво. Найкраще, якщо це буде шоколадне.
Особливе наповнення форми кремами різного кольору дозволяє отримати в розрізі подібність «зебри». У цьому полягає «родзинка» цього торта. Він виходить не лише смачним, а й гарним. Простими рухами шпажки можна зробити торт ще й фантазійним.
Продукти на торт «Зебра» без випічки:
Корж:
- Печиво пісочне шоколадне – 180 г
- Масло вершкове – 70 г
- Молоко 3,2% – 1 ст. ложка
Крем-желе:
- Сметана (не менше 20%) – 400 г
- Молоко згущене з цукром – 300 г
- Вершки жирністю 33% — 200 г
- Желатин – 30 г
- Молоко 3,3% — 150 мл
- Какао-порошок – 30 г
- Цукор ванільний – 10 г
Торт Зебра без випічки, рецепт з печивом та желатином
- Час підготовки – 10 хвилин
- Час приготування – 30 хвилин + час на застигання
- Кількість порцій – 8
Підготувати потрібні інгредієнти для коржа.
Печиво поламати на шматочки, викласти в чашу блендера і подрібнити на крихту. Якщо блендера немає, то печиво можна пропустити через дрібні грати м’ясорубки або покласти в пакет і розкачати качалкою.
Масло розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
До шоколадної крихти додати розтоплене масло та 1 столову ложку молока. Молоко потрібно додавати, якщо печиво надто сухе.
Суміш добре вимішати.
Роз’ємну або розсувну форми для випічки (у мене діаметром 18 см) змастити тонким шаром масла та вистелити зсередини стрічкою, вирізаною з рукава для запікання або з кондитерського паперу. До масла вона прилипає рівномірніше. Можна використати спеціальну силіконову стрічку.
У мене розсувна форма. Я встановила її на дерев’яну дошку, вкриту силіконовим килимком. На дно форми висипати масляну шоколадну крихту, що вийшла, розподілити її рівномірно і утрамбувати, наприклад, денцем склянки. Форму поставити на 30 хвилин у холодильник.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему-желе.
Желатин залити 150 мл молока та залишити на 30 хвилин для набухання.
У миску або чашу міксера викласти сметану та згущене молоко.
Суміш добре перемішати за допомогою міксера однорідну масу.
В окремій чаші збити вершки, але не до крутої піни, а лише до загустіння.
Желатин розтопити на водяній бані
У розпущений желатин влити кілька столових ложок суміші зі сметани та згущеного молока і добре перемішати. Це потрібно зробити для того, щоб желатин не зміг відразу звернутися при попаданні в крем. Після цього вилити желатин у миску сметано-молочний крем і добре перемішати.
У желатинову масу запровадити збиті вершки.
Все добре вимішати вінчиком. Розділити масу, що вийшла, на дві рівні частини і розлити їх в окремі миски. У першу миску додати ванільний цукор і все перемішати.
В іншу миску всипати какао-порошок.
Ложкою перемішати суміш до повного змочування какао, інакше при збиванні він розпорошиться. Після цього збити коричневий крем.
Білий і коричневий маси трохи підігріти, щоб вони були більш плинними. Дістати форму з коржем із холодильника і вилити на нього 6 ст. ложок коричневого крему так, щоб він заповнив усе дно.
Далі по черзі виливати до центру форми по 4 ст. ложки білого та коричневого крему. Останній шар має бути білим.
Щоб торт мав фантазійний вигляд, потрібно за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки провести лінії від стінок до центру на всій поверхні торта. Готовий торт Зебра поставити в холодильник для застигання на 4-6 годин.
Коли торт застигне, розняти форму та зняти смужки целофану.
Готовий торт Зебра без випічки з печивом та желатином за смаком нагадує морозиво пломбір. Дуже ніжний і смачний і так само тане у роті.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!