Меню

Печиво 15.01.2024

Горіхове печиво — розсипчате, смачне і ніжне

Незважаючи на те, що рецептів приготування пісочного тіста не так вже й багато, але, включивши фантазію, можна за допомогою допоміжних інгредієнтів урізноманітнити випічку. Сьогодні я ділюся з усіма рецептом печива з оригінальною глазур’ю та волоськими горіхами.

Воно виходить розсипчастим, ніжним та дуже смачним. Його можна подати до чаю, кави, какао або подарувати близьким чи друзям.

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Масло вершкове – 125 г
  • Пудра цукрова – 70 г
  • Жовтки курячі – 2 шт.
  • Ядра волоських горіхів – 50 г

Глазур:

  • Цукор-пісок – 95 г
  • Вода (для сиропу) – 2 ст. ложки
  • Вода (для замочування желатину) – 12 мл
  • Желатин – 2 г
  • Сік лимонний – 1 ч. ложка

Печиво з горіхами, смачний рецепт з фото по крокам

Підготувати всі інгредієнти для тіста. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.

інгрідієнти

Яйця поділити на жовтки та білки. Білки у цьому рецепті не використовуються.

яйця

Вершкове масло нарізати шматочками і додати до нього цукрову пудру.

масло і цукор

Суміш розтерти в однорідну масу.

масло

У масу, що вийшла, послідовно додати жовтки.

Все знову добре розтерти.

До суміші додати борошно.

борошно

Все спочатку перемішати ложкою до утворення крупки.

Викласти крупку на стіл, посипаний борошном, замісити тісто, викласти його в поліетиленовий пакет і помістити в холодильник на 30 хвилин.

тісто для печива

Тісто розкотити в пласт завтовшки 7-8 мм і формами вирізати різні фігурки.

печиво

Викласти заготовки на лист, вистелений фольгою.

печиво

Помістити деко в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати печиво до легкого підрум’янювання. печиво остудити.

печиво

Підготувати усі необхідні інгредієнти для глазурі.

глазур

Желатин замочити у 12 мл холодної кип’яченої води та залишити до набухання.

желатин

У невеликий ковшик всипати цукор і влити 2 ст. ложки води.

Варити сироп до повного розчинення цукру, не розмішуючи, а лише злегка похитуючи ковшик. Додати в прозорий гарячий сироп желатин та лимонний сік і добре розмішати.

Остудити масу, що вийшла, до температури 35 °С, перелити в посуд для збивання і збити до утворення білої повітряної піни.

Горіхи накрити поліетиленовою плівкою та розкотити за допомогою качалки у крихту.

горіхи

Печиво покрити пензликом глазур’ю та посипати подрібненими горіхами. Дати глазурі затвердіти.

горіхове печиво

Подати горіхове печиво із улюбленим напоєм.

печиво горіхове

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons