Горіхове печиво — розсипчате, смачне і ніжне
Незважаючи на те, що рецептів приготування пісочного тіста не так вже й багато, але, включивши фантазію, можна за допомогою допоміжних інгредієнтів урізноманітнити випічку. Сьогодні я ділюся з усіма рецептом печива з оригінальною глазур’ю та волоськими горіхами.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 200 г
- Масло вершкове – 125 г
- Пудра цукрова – 70 г
- Жовтки курячі – 2 шт.
- Ядра волоських горіхів – 50 г
Глазур:
- Цукор-пісок – 95 г
- Вода (для сиропу) – 2 ст. ложки
- Вода (для замочування желатину) – 12 мл
- Желатин – 2 г
- Сік лимонний – 1 ч. ложка
Печиво з горіхами, смачний рецепт з фото по крокам
Підготувати всі інгредієнти для тіста. Вершкове масло попередньо залишити при кімнатній температурі для розм’якшення.
Яйця поділити на жовтки та білки. Білки у цьому рецепті не використовуються.
Вершкове масло нарізати шматочками і додати до нього цукрову пудру.
Суміш розтерти в однорідну масу.
У масу, що вийшла, послідовно додати жовтки.
Все знову добре розтерти.
До суміші додати борошно.
Все спочатку перемішати ложкою до утворення крупки.
Викласти крупку на стіл, посипаний борошном, замісити тісто, викласти його в поліетиленовий пакет і помістити в холодильник на 30 хвилин.
Тісто розкотити в пласт завтовшки 7-8 мм і формами вирізати різні фігурки.
Викласти заготовки на лист, вистелений фольгою.
Помістити деко в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і випікати печиво до легкого підрум’янювання. печиво остудити.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для глазурі.
Желатин замочити у 12 мл холодної кип’яченої води та залишити до набухання.
У невеликий ковшик всипати цукор і влити 2 ст. ложки води.
Варити сироп до повного розчинення цукру, не розмішуючи, а лише злегка похитуючи ковшик. Додати в прозорий гарячий сироп желатин та лимонний сік і добре розмішати.
Остудити масу, що вийшла, до температури 35 °С, перелити в посуд для збивання і збити до утворення білої повітряної піни.
Горіхи накрити поліетиленовою плівкою та розкотити за допомогою качалки у крихту.
Печиво покрити пензликом глазур’ю та посипати подрібненими горіхами. Дати глазурі затвердіти.
Подати горіхове печиво із улюбленим напоєм.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!