Чудове варення з черешні з трояндовими пелюстками
Пропоную оригінальний варіант варення із черешні, у складі якого будуть пелюстки троянди. Тут не потрібно багато пелюсток, а густа консистенція досягається за рахунок черешні. Виходить шалене, дуже смачне та ароматне варення.
Багато хто любить і волію готувати варення з чайної троянди. Часто буває, що пелюсток небагато, щоб заготовити таке варення. Тому раджу приготувати трояндові пелюстки із черешнею. Сама черешня не має свого яскравого аромату, тому просочується трояндами.
- Час підготовки: 30 хв.
- Час приготування: 1 год.
Інгредієнти:
- пелюстки троянди за смаком
- стигла черешня чи вишня 1,5 кг.
- лимонна кислота (лимон) 0,5-1 ч. л.
- цукор 700 г.
Варення з черешні з пелюстками троянди, покроковий рецепт з фото
Підготовка черешня для цього рецепту досить проста. Ви можете перебрати ягоди і промити водою, тоді варення вийде з кісточкою. Якщо трохи приділити час, і вийняти всі кісточки, ваше варення буде ніжнішим на смак. Перекладіть очищену черешню у велику ємність.
Пелюстки чайної троянди зніміть із гілочок і відправте до черешні. Попередньо пелюстки промийте водою, якщо троянда росла біля дороги і на неї падала пилюка.
Черешню з трояндою необхідно засипати цукром і перемішати, на кілька годин залишити за кімнатної температури. Ягода пустить сік і можна буде готувати варення.
Додайте до ягод щіпку лимонної кислоти. Як варіант можна додавати в таке варення часточки лимона або лайма, апельсина.
На помірний вогонь поставте ємність із ягодами та доведіть до кипіння. Зніміть миску з вогню та акуратно перемішуйте. Тепер черешня виходить у цукровій сиропі, він досить рідкий.
Додайте на цій стадії до ягод спеціальний компонент для приготування варення або конфітюрів із пектином або агар агар. Ця суміш допомагає зробити густим та яскравим ваше варення.
Прокип’ятіть варення на повільному вогні, дотримуючись інструкцій на упаковці. Зазвичай вариться таке варення від 4 до 7 хвилин. Якщо готуєте варення без цього загусника, тоді рекомендую проварювати кілька підходів по 2-3 хвилини. Давайте варенню добре охолонути після кожного кип’ятіння і знову доведіть до кипіння. При такому мінімальному виваруванні варення вийде яскравим і ягоди не перетворяться на кашку.
Готове варення із черешні з трояндою необхідно розкласти по баночках. Попередньо баночки з кришками ретельно простерилізуйте та просушіть.
Туго закрутіть банки з варенням з черешні на зиму кришками і ставте на зберігання в прохолодну комору. Часто залишається сиропу від такого варення, зробіть із нього ароматний напій для своїх рідних.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!