Меню

Рецепти на зиму 30.05.2024

Чудове варення з черешні з трояндовими пелюстками

Пропоную оригінальний варіант варення із черешні, у складі якого будуть пелюстки троянди. Тут не потрібно багато пелюсток, а густа консистенція досягається за рахунок черешні. Виходить шалене, дуже смачне та ароматне варення.

Багато хто любить і волію готувати варення з чайної троянди. Часто буває, що пелюсток небагато, щоб заготовити таке варення. Тому раджу приготувати трояндові пелюстки із черешнею. Сама черешня не має свого яскравого аромату, тому просочується трояндами.

  • Час підготовки: 30 хв.
  • Час приготування: 1 год.

Інгредієнти:

  • пелюстки троянди за смаком
  • стигла черешня чи вишня 1,5 кг.
  • лимонна кислота (лимон) 0,5-1 ч. л.
  • цукор 700 г.

Варення з черешні з пелюстками троянди, покроковий рецепт з фото

Підготовка черешня для цього рецепту досить проста. Ви можете перебрати ягоди і промити водою, тоді варення вийде з кісточкою. Якщо трохи приділити час, і вийняти всі кісточки, ваше варення буде ніжнішим на смак. Перекладіть очищену черешню у велику ємність.

черешня

Пелюстки чайної троянди зніміть із гілочок і відправте до черешні. Попередньо пелюстки промийте водою, якщо троянда росла біля дороги і на неї падала пилюка.

пелюстки

Черешню з трояндою необхідно засипати цукром і перемішати, на кілька годин залишити за кімнатної температури. Ягода пустить сік і можна буде готувати варення.

цукор

Додайте до ягод щіпку лимонної кислоти. Як варіант можна додавати в таке варення часточки лимона або лайма, апельсина.

кислота

На помірний вогонь поставте ємність із ягодами та доведіть до кипіння. Зніміть миску з вогню та акуратно перемішуйте. Тепер черешня виходить у цукровій сиропі, він досить рідкий.

вареня з черешні

Додайте на цій стадії до ягод спеціальний компонент для приготування варення або конфітюрів із пектином або агар агар. Ця суміш допомагає зробити густим та яскравим ваше варення.

вареня з черешні

Прокип’ятіть варення на повільному вогні, дотримуючись інструкцій на упаковці. Зазвичай вариться таке варення від 4 до 7 хвилин. Якщо готуєте варення без цього загусника, тоді рекомендую проварювати кілька підходів по 2-3 хвилини. Давайте варенню добре охолонути після кожного кип’ятіння і знову доведіть до кипіння. При такому мінімальному виваруванні варення вийде яскравим і ягоди не перетворяться на кашку.

вареня з черешні
Готове варення із черешні з трояндою необхідно розкласти по баночках. Попередньо баночки з кришками ретельно простерилізуйте та просушіть.

вареня з черешні на зиму

Туго закрутіть банки з варенням з черешні на зиму кришками і ставте на зберігання в прохолодну комору. Часто залишається сиропу від такого варення, зробіть із нього ароматний напій для своїх рідних.

вареня з черешні

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons