Меню

Торти 29.05.2024

Голий бісквітний торт із полуницею та вершками — приголомшливий смак

торт з полуницею

Голий торт – рецепт, який завоював величезну популярність серед кондитерів. Бісквітні коржі промазуються кремом, а боки торта залишаються без покриття, тобто голими. Таким чином, десерт не обтяжується додатковою порцією крему чи мастики, вважається легшим.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати дуже смачний бісквітний торт із полуницею та вершково-сирним кремом. Рецепт бісквіту – на сметані. Коржі вийдуть пружними, пористими та пухкими.

Якщо хочете, то можете спекти будь-який інший бісквіт, який вам подобається за своїм улюбленим рецептом (єдиний момент, який варто враховувати — соковитість бісквіту, коржі на сметані будуть трохи вологими, тому просочувати їх не потрібно, а якщо ваш бісквіт сухуватий, то не забудьте про просочення).

Якщо ви любите домашню випічку, обов’язково візьміть на озброєння цей чудовий рецепт, щоб порадувати своїх рідних і близьких, коли вони зберуться за спільним столом.

Що стосується крему, то його найкраще готувати з пастоподібного сиру, тоді він буде однорідним та шовковистим. Крем чудово утримує форму і не просідає навіть під важкими коржами. Вибір полуниці також не випадковий. Ягоди додадуть недостатню кислинку і соковитість, наповнять десерт казковим ароматом літа.

  • Час приготування: 90 хвилин
  • Вихід: 10 порцій
торт з полуницею

Інгредієнти для рецепту:

  • 1) вершкове масло – 200 г;
  • 2) цукор – 220 г;
  • 3) жовтки – 130 г;
  • 4) 20% сметана – 230 г;
  • 5) ванільний ароматизатор – 5-6 крапель;
  • 6) пшеничне борошно – 250 г;
  • 7) розпушувач – 8 гр.

Крем

  • 1) пастоподібний сир – 400 г;
  • 2) цукрова пудра – 50 г;
  • 3) 33% вершки – 150 г;
  • 4) ванільний ароматизатор – 4-5 крапель;
  • 5) полуниця – 300-400 гр.

Як приготувати голий бісквітний торт з полуницею та вершками, рецепт з фото покроково в домашніх умовах

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм’якшилося за кімнатної температури. Наріжте кубиком і з’єднайте з цукром. Збийте міксером хвилин 5-7, до отримання однорідної та пишної маси.

Поступово додайте жовтки (130 г = 7 жовтків). Маса стане ще повітрянішою.

готуєм бісквіт

Додайте сметану та ванільний ароматизатор.

Всипте разом сухі інгредієнти: борошно та розпушувач. Розмішайте все міксером до однорідності, але не збивайте довго.

Наповніть тістом дві форми діаметром 20 см (форми постільте промасленим пергаментом). Випікайте при 160-170 градусах до готовності. Орієнтовний час готовності — 40-50 хвилин. У кожній конкретній духовці бісквіт буде готовий по-різному.

у формах

Через 40 хвилин перевірте на готовність за допомогою дерев’яної шпажки, вона повинна виходити сухою з тіста, коржі повинні бути пропеченими однаково по всій площі (якщо дістати коржі занадто рано, вони осядуть). Коли бісквіт буде готовий, дайте охолонути йому у формі, після чого повністю остудіть на решітці і залиште відпочити на ніч, загорнувши в харчову плівку.

бісквіт

Приготуйте вершково-сирний крем. Сир протріть через сито, щоб вийшла стружка. Для крему вибирайте вологий, не зернистий, а однорідний та пастоподібний сир. При необхідності можете протерти його через сито повторно або пробити занурювальним блендером, але недовго, щоб маса вийшла кремової консистенції (але не збивайте занадто довго, інакше вона стане рідкою).

сир

Окремо збийте холодні вершки. Коли вершки збільшаться приблизно вдвічі, почніть додавати цукрову пудру, не перестаючи збивати. Вершки повинні бути збиті до стійких піків, тобто утримуватись на віночку, якщо його підняти вертикально. Цукрової пудри не потрібно додавати дуже багато, тому що бісквіт у нас солодкий сам по собі.

збити вершки

З’єднайте вершки та сирну масу, додайте ванільний ароматизатор і перемішайте на низькій швидкості до однорідності (збивати вже не потрібно і слід перемішувати недовго, інакше крем розшарується).

крем

Крем вийде щільним, він не повинен розтікатися.

крем

Зберіть торт. За допомогою зубчастого ножа для хліба розріжте кожен корж уздовж на дві частини — всього вийде 4 коржі. Якщо хочете їх просочити, то вибирайте не надто солодкі просочення, інакше буде нудотно. На нижній корж викладіть порцію ягід полуниці (промийте, просушіть, наріжте тонкими скибочками) і накрийте кремом — наносити його найзручніше за допомогою кондитерського мішка з рівною насадкою, тоді він розподіляється рівномірно по всій площі. Аналогічним чином промажте 3 коржі.

торт з полуницею

Верхній 4-й корж прикрасьте кремом, що залишився, і цілими ягодами полуниці.

торт з полуницею

Поставте в холодильник на 1 годину і подавайте. Приємного чаювання!

торт з полуницею

[/instruction]

торт з полуницеюторт з полуницею

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons