Меню

Торти 26.05.2024

Торт із полуницею з листкового печива Вушка та сметаним кремом

Торт із печива Вушка з сметанним кремом, полуницею та безе. Рецепт на швидку руку в домашніх умовах.

Якщо вам подобається готувати торти та десерти з використанням листкового печива, тоді цей рецепт буде доречним. Вже з’явилася полуниця, і я вирішила зробити з нею смачний та ніжний торт на основі листкового печива. До складу цього торта також входитимуть безе, його можна спекти самим або купити готовими в магазині.

  • Час підготовки: 25 хвилин.
  • Час приготування: 1,5 години.
  • Час просочення: 3-4 години.

Інгредієнти:

  • свіжа полуниця
  • листкове печиво (вушка)
  • грецькі горіхи
  • сирі білки від 4 яєць
  • цукор 0,5+0,5 склянки
  • жирна сметана 300 мл

Торт із печива з полуницею: рецепт з фото покроково в домашніх умовах

Для торта використовуйте листкове печиво різної форми та розмірів. Замість печива можна спекти коржі з листкового тіста.

печиво вушка

 

Як готувати торт з печива з полуницею і безе

Білки попередньо охолоджені і з додаванням щіпки солі міксером збивайте до середніх піків. Потім всипте частинами цукор (цукрову пудру) та доведіть білки протягом 7-10 хвилин до стійкого стану.

білки
Волоські горіхи обсмажуйте на сковороді. Після цього остудіть горіхи і подрібніть у ступці в крихту. Пересипте горіхи до білків, акуратно перемішайте лопаткою.

горіхи
Фольгою або пергаментом застелите лист, і нанесіть білкову масу у вигляді коржів.


У нагріту духовку до 110 градусів випікайте коржі білкові 40-50 хвилин. Щоб коржі краще підсихали в процесі приготування, рекомендую відкрити дверцята (духовки) і вставити дерев’яну паличку (як для суші). Залишайте безе в духовці після випікання до повного остигання.

коржі безе
Для крему необхідно збити жирну сметану із половиною склянки цукру міксером.

сметаний крем
Вистилайте роз’ємну форму харчовою плівкою і першим шаром розкладіть листкове печиво.

печиво у формі
Сметанним кремом змастіть печиво.

печиво з кремом
Помістіть горіхове безе наступним шаром торта, а потім знову додайте крем.

безе
Збирайте торт, поки інгредієнти не закінчаться. Краї плівки накиньте зверху на торт та помістіть у прохолодне місце на 4 години. Якщо ваше печиво не остаточно кришиться, рекомендую залишати торт для просочення на ніч.

торт
Перед подачею торта на стіл, викладіть його на блюдо. Наріжте полуницю і розкладіть на поверхні торта. Прикрасьте готовий торт із полуницею гілочкою м’яти.

торт з полуницею
Також рекомендуємо ще один рецепт полуничного торта з йогуртом.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons