Торт із полуницею з листкового печива Вушка та сметаним кремом
Торт із печива Вушка з сметанним кремом, полуницею та безе. Рецепт на швидку руку в домашніх умовах.
Якщо вам подобається готувати торти та десерти з використанням листкового печива, тоді цей рецепт буде доречним. Вже з’явилася полуниця, і я вирішила зробити з нею смачний та ніжний торт на основі листкового печива. До складу цього торта також входитимуть безе, його можна спекти самим або купити готовими в магазині.
- Час підготовки: 25 хвилин.
- Час приготування: 1,5 години.
- Час просочення: 3-4 години.
Інгредієнти:
- свіжа полуниця
- листкове печиво (вушка)
- грецькі горіхи
- сирі білки від 4 яєць
- цукор 0,5+0,5 склянки
- жирна сметана 300 мл
Торт із печива з полуницею: рецепт з фото покроково в домашніх умовах
Для торта використовуйте листкове печиво різної форми та розмірів. Замість печива можна спекти коржі з листкового тіста.
Як готувати торт з печива з полуницею і безе
Білки попередньо охолоджені і з додаванням щіпки солі міксером збивайте до середніх піків. Потім всипте частинами цукор (цукрову пудру) та доведіть білки протягом 7-10 хвилин до стійкого стану.
Волоські горіхи обсмажуйте на сковороді. Після цього остудіть горіхи і подрібніть у ступці в крихту. Пересипте горіхи до білків, акуратно перемішайте лопаткою.
Фольгою або пергаментом застелите лист, і нанесіть білкову масу у вигляді коржів.
У нагріту духовку до 110 градусів випікайте коржі білкові 40-50 хвилин. Щоб коржі краще підсихали в процесі приготування, рекомендую відкрити дверцята (духовки) і вставити дерев’яну паличку (як для суші). Залишайте безе в духовці після випікання до повного остигання.
Для крему необхідно збити жирну сметану із половиною склянки цукру міксером.
Вистилайте роз’ємну форму харчовою плівкою і першим шаром розкладіть листкове печиво.
Сметанним кремом змастіть печиво.
Помістіть горіхове безе наступним шаром торта, а потім знову додайте крем.
Збирайте торт, поки інгредієнти не закінчаться. Краї плівки накиньте зверху на торт та помістіть у прохолодне місце на 4 години. Якщо ваше печиво не остаточно кришиться, рекомендую залишати торт для просочення на ніч.
Перед подачею торта на стіл, викладіть його на блюдо. Наріжте полуницю і розкладіть на поверхні торта. Прикрасьте готовий торт із полуницею гілочкою м’яти.
Також рекомендуємо ще один рецепт полуничного торта з йогуртом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!