Меню

Торти 20.05.2024

Торт «Трюфель» — чудовий торт, смачний, ніжний, шоколадний

Шоколадний трюфельний торт, рецепт з фото покроково

Для любителів трюфельних цукерок рекомендуємо спекти ще й трюфельний торт. Торт «Трюфель» — чудовий торт, смачний, ніжний, шоколадний! Складається він із шоколадних бісквітних коржів, промазаних шоколадним кремом.

Інгредієнти для коржів:

  • борошно — 150 гр.
  • розпушувач для тіста — 1 ч. л.
  • какао — 25 гр.
  • шоколад гіркий — 200 г (2 плитки)
  • масло вершкове — 200 гр.
  • яйце сире – 4 шт.
  • цукрова пудра – 100 грн.
  • йогурт натуральний – 150 мл
  • сіль – 1/4 ч.л.

Інгредієнти для крему:

  • шоколад гіркий — 200 г (2 плитки)
  • цукрова пудра – 100 грн.
  • вершкове масло — 50 г
  • сметана – 300 мл

Для прикрас:

  • горіхи фундук – 0,5 склянки

Шоколадний трюфельний торт, рецепт з фото покроково

Крок 1 – приготування тіста для коржа.

Плитки шоколаду розламати на одиночні скибочки і покласти в глибоку ємність, яка може бути використана в мікрохвильовій печі.

шоколад

Встановити ємність із шоколадом в мікрохвильову піч, включити її на найменшу потужність на 30 секунд. Дістати ємність, перемішати вміст і поставити ще на 30 секунд. Продовжувати доти, доки шоколад не розплавиться.

борошно

Для того щоб коржі вийшли повітряними та пористими, просіяти борошно через дрібне сито.

Висипати муку в чашу міксера (якщо воно є) або в каструлю. Додати до неї розпушувач, какао, попередньо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйця, йогурт, сіль та влити розтоплений шоколад.

для коржів

Все перемішати та збити, скориставшись міксером. Маса повинна вийти рівною та однорідною.

тісто для коржів

Тісто для коржа готове.

Крок 2-й – випічка коржа.

Форму для випікання торта «Трюфель» змастити рослинним або вершковим маслом і викласти в неї готове тісто. Духовку розігріти до температури 180 градусів (може коректуватись залежно від типу духовки). Акуратно встановити форму на середній рівень та випікати протягом 30 хвилин у режимі підігріву зверху та знизу.

корж

Перевірити готовність коржа зубочисткою чи сірником, якщо при протиканні на ній залишилося сире тісто – випікати ще 5 хвилин, якщо ні – дістати корж із духовки та дати охолонути.

шоколадний бісквіт

Розрізати готовий корж на три коржі. Це можна зробити за допомогою нитки чи ножем.

3 коржі

Також існує варіант випікання трьох тонких коржів по черзі, розділивши приготовлене тісто на три рівні частини.

Крок 3-й – приготування шоколадного крему.

Розтопити шоколад так само, як описано вище в Кроку 1.

Додати до шоколаду розм’якшене вершкове масло.

крем

Сметану викласти в глибоку миску і ретельно перемішати із цукровою пудрою.

сметана

Шоколад з маслом перемішати до однорідної маси, з’єднати з солодкою сметаною і перемішати ще до рівного однакового кольору.

крем для торту

Крок 4-й – формування торта.

Змастити перший корж третьою частиною шоколадного крему за допомогою ножа чи ложки.

Шоколадний трюфельний торт, рецепт

Покласти зверху другий корж і змастити половиною крему, що залишився, потім третій корж.

Шоколадний трюфельний торт, рецепт

Щоб коржі краще просочилися, обмазати боки торта «Трюфель», що вийшов, залишками крему.

Шоколадний трюфельний торт, рецепт

Горіхи подрібнити і засипати ними верх торта та боки.

Шоколадний трюфельний торт, рецепт

Перекласти готовий торт «Трюфель» на велику плоску страву і прибрати в холодильник на кілька годин, щоб коржі просочилися, крем застиг.

Розрізати торт «Трюфель» на трикутні порційні шматочки і подавати як десерт на святковий стіл із гарячим чаєм. Смачно та шоколадно!

Шоколадний трюфельний торт, рецепт

Готуємо швидко, їмо із задоволенням! Смачного!

Шоколадний трюфельний торт, рецепт з фото покроковоШоколадний трюфельний торт, рецепт з фото покроково

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons