Торт «Трюфель» — чудовий торт, смачний, ніжний, шоколадний
Для любителів трюфельних цукерок рекомендуємо спекти ще й трюфельний торт. Торт «Трюфель» — чудовий торт, смачний, ніжний, шоколадний! Складається він із шоколадних бісквітних коржів, промазаних шоколадним кремом.
Інгредієнти для коржів:
- борошно — 150 гр.
- розпушувач для тіста — 1 ч. л.
- какао — 25 гр.
- шоколад гіркий — 200 г (2 плитки)
- масло вершкове — 200 гр.
- яйце сире – 4 шт.
- цукрова пудра – 100 грн.
- йогурт натуральний – 150 мл
- сіль – 1/4 ч.л.
Інгредієнти для крему:
- шоколад гіркий — 200 г (2 плитки)
- цукрова пудра – 100 грн.
- вершкове масло — 50 г
- сметана – 300 мл
Для прикрас:
- горіхи фундук – 0,5 склянки
Шоколадний трюфельний торт, рецепт з фото покроково
Крок 1 – приготування тіста для коржа.
Плитки шоколаду розламати на одиночні скибочки і покласти в глибоку ємність, яка може бути використана в мікрохвильовій печі.
Встановити ємність із шоколадом в мікрохвильову піч, включити її на найменшу потужність на 30 секунд. Дістати ємність, перемішати вміст і поставити ще на 30 секунд. Продовжувати доти, доки шоколад не розплавиться.
Для того щоб коржі вийшли повітряними та пористими, просіяти борошно через дрібне сито.
Висипати муку в чашу міксера (якщо воно є) або в каструлю. Додати до неї розпушувач, какао, попередньо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйця, йогурт, сіль та влити розтоплений шоколад.
Все перемішати та збити, скориставшись міксером. Маса повинна вийти рівною та однорідною.
Тісто для коржа готове.
Крок 2-й – випічка коржа.
Форму для випікання торта «Трюфель» змастити рослинним або вершковим маслом і викласти в неї готове тісто. Духовку розігріти до температури 180 градусів (може коректуватись залежно від типу духовки). Акуратно встановити форму на середній рівень та випікати протягом 30 хвилин у режимі підігріву зверху та знизу.
Перевірити готовність коржа зубочисткою чи сірником, якщо при протиканні на ній залишилося сире тісто – випікати ще 5 хвилин, якщо ні – дістати корж із духовки та дати охолонути.
Розрізати готовий корж на три коржі. Це можна зробити за допомогою нитки чи ножем.
Також існує варіант випікання трьох тонких коржів по черзі, розділивши приготовлене тісто на три рівні частини.
Крок 3-й – приготування шоколадного крему.
Розтопити шоколад так само, як описано вище в Кроку 1.
Додати до шоколаду розм’якшене вершкове масло.
Сметану викласти в глибоку миску і ретельно перемішати із цукровою пудрою.
Шоколад з маслом перемішати до однорідної маси, з’єднати з солодкою сметаною і перемішати ще до рівного однакового кольору.
Крок 4-й – формування торта.
Змастити перший корж третьою частиною шоколадного крему за допомогою ножа чи ложки.
Покласти зверху другий корж і змастити половиною крему, що залишився, потім третій корж.
Щоб коржі краще просочилися, обмазати боки торта «Трюфель», що вийшов, залишками крему.
Горіхи подрібнити і засипати ними верх торта та боки.
Перекласти готовий торт «Трюфель» на велику плоску страву і прибрати в холодильник на кілька годин, щоб коржі просочилися, крем застиг.
Розрізати торт «Трюфель» на трикутні порційні шматочки і подавати як десерт на святковий стіл із гарячим чаєм. Смачно та шоколадно!
Готуємо швидко, їмо із задоволенням! Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!