Меню

Торти 7.08.2023

Торт Чорний ліс — один із найсмачніших і найвідоміших тортів на просторах інтернету

Цей торт відомий багатьом, адже він дуже популярний. Поєднання шоколадного бісквіту, вершкового крему та вишні – одне з найсмачніших! Готується такий торт досить просто і підходить для господарок, які тільки знайомляться з кулінарією, та освоюють нові та цікаві рецепти.

Приготування торта необхідно розпочати з бісквіту. І готувати його краще з вечора.

Для бісквіту необхідно підготувати:

  • 4 великі яйця
  • 30 гр. розтопленого вершкового масла
  • 115 гр. цукру
  • 25 гр. кукурудзяного крохмалю
  • 100 гр. пшеничного борошна
  • 15 гр. какао порошку (натурального, без цукру)
  • За бажання можна додати 0,5 ч.л. кориці

Для крему:

  • 0,5 л. Вершків 33% жирності
  • 120 гр. цукру (можна варіювати за смаком)
  • 100 гр. маскарпоне
  • 1 ч. л. желатину + 20 гр. води

Для начинки:

  • Вишня 400 гр. + Цукор 200 гр. (або варіювати за смаком).

Класичний рецепт торта з вишнею Чорний ліс, покрокові фото приготування

Приготування бісквіту:

Увімкнути духовку на розігрів. Відокремити білки від жовтків.

білки

Білки збити з половиною порції цукру до щільної маси. Про час зазвичай це займає приблизно 3-4 хвилини.

білки збити

В іншій ємності збити жовтки і цукор, що залишився.

жовтки

Змішати просіяне борошно, кукурудзяний крохмаль і какао порошок (плюс корицю за бажанням).

для бісквіту

У збиті жовтки частинами ввести сухі інгредієнти, перемішати до однорідності. В отриману масу акуратно за допомогою силіконової лопатки ввести збиті білки. Перемішати.

бісквіт тісто

Отримане тісто викласти у форму для запікання. Я брала 20 см у діаметрі.

у формі

Випікати за температури не вище 170 градусів близько 20 хвилин.

бісквіт

Час випічки залежить від форми для випікання та моделі духовки. Готовність можна перевірити проткнувши бісквіт зубочисткою. Якщо на ній не залишається тесту, то бісквіт готовий.

Коли бісквіт пропікся, вийняти його з духовки і охолонути до кімнатної температури. Вийняти з|із| форми, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 3-4 години (можна на ніч). Після цього його буде легко розрізати на частини.

вишні

Вишню засипати 100 гр. цукру, довести до кипіння періодично помішуючи і варити ще 5 хвилин після закипання. Зняти з вогню, злити сироп. Вишню відкласти, а сироп повернути на вогонь, додавши 100 гр. цукру. Проварити ще приблизно 5-10 хвилин, щоб вийшов сироп. Остудити, перелити у зручну тару.

вишня

Тепер потрібно зайнятися кремом. У класичному рецепті йдуть тільки збиті вершки, але мені хотілося, щоб крему було багато і він був більш щільним.

крем

Приготування крему:

Желатин замочити і дати набрякнути приблизно 5 хвилин
Вершки збити з цукром до щільної маси
Додати маскарпоне, змішати на низьких оборотах міксера
Желатин розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані і ввести в крем, все добре перемішати

 

крем
Складання торта (у кондитерському кільці):

Бісквіт розділити на 3 коржі.

На одне укласти перший бісквіт, просочити сиропом, викласти частину крему і розкласти половину вишні. Накрити другим бісквітом. Повторити.

торт чорний ліс

Забрати торт в холодильник на 4-5 годин для стабілізації.

Прикрашати Ви можете за своїм смаком та настроєм. У цьому випадку я приготувала шоколадний крем:

торт чорний ліс

Шоколадний крем

  • 250 р. Маскарпоне
  • 100 гр. молочного шоколаду
  • 100 гр. білого шоколаду
  • 80 гр. вершків

Приготування фінішного крему:

Шоколад поламати на дрібні шматочки та залити гарячими вершками. Перемішати для однорідності. Дати охолонути за кімнатної температури.

крем

Маскарпоне збити разом із отриманим шоколадним соусом. Якщо крем видасться вам занадто рідким, то поставте його в холодильник на 15-20 хвилин і після цього з ним можна буде легко працювати.

крем 2 крем

Прикрасити торт Чорний ліс та поставити його в холодильник на годину для фіксації крему.

торт чорний ліс

Після цього його можна подавати до столу.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons