Меню

Торти 22.05.2023

Торт із зефірним кремом — ну, дуже смачний

Кожна господиня має улюблені рецепти, які завжди вдаються. А особливо цінні вони тим, що страви виходять завжди такими красивими, що прикрасять собою святковий стіл. Цей нехитрий торт подобається всім без винятку та готується нескладно.

Тісто — цілком бюджетний варіант, а ось на крем доведеться витратитися. Зате як смачно! Така випічка ідеальна для теплої вечірки у колі друзів. Готуйте та ділитесь враженнями!

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 160 г
  • Кефір – 250 мл
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 г
  • Мед натуральний – 35 г
  • Сода харчова – 1 ч. ложка

Крем:

  • Вершки 33% — 1 склянка
  • Зефір – 100 г
  • Пудра цукрова – до смаку

Додатково:

  • Масло вершкове (для змащування форми) – 0,5 ст. ложки
  • Шоколад гіркий або молочний – 20 г

Смачний бісквітний торт з зефірним кремом, рецепт з покроковими фото

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

продуктиКефір вилити в миску, додати яйце, цукор, мед та соду.

кефір і яйцяСуміш ретельно перемішати вінчиком.

змішати

У масу, що вийшла, просіяти борошно.

борошно

Тісто добре вимішати до однорідності.

тісто

Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір та стінки форми маслом, вилити в неї тісто та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 20 см.

тісто в формі

Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, випікати корж протягом 30 хвилин. Час випікання дано умовно і залежить від особливостей духовки. Дерев’яна паличка, устромлена в центр готового коржа, повинна виходити чистою та сухою.

спекти бісквіт

Готовий корж злегка остудити, а потім витягти з форми, зняти папір і покласти на решітку кондитерську для охолодження.

бісквіт

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.

для крему

Зефір нарізати дрібними шматочками.

зефір

Вершки та зефір викласти у чашу блендера.

зефір і вершки

Суміш збити до пишної ваги.

крем

Корж, що добре остигнув, розрізати на дві частини по горизонталі. Якщо верх коржа має трохи куполоподібну форму, то підняту частину необхідно зрізати. Для верху торта краще використовувати нижній пласт, тому що він більш рівний та гладкий.

розрізати бісквіт

На розрізану поверхню коржа нанести шар крему.

корж з кремом

Покрити крем верхнім коржем і злегка притиснути.

торт

Прикрасити верх бісквітного торта з зефірним кремом на власний розсуд. Я обмазала боки і верх кремом, що залишився, і посипала шоколадною стружкою.
Смачний бісквітний торт з зефірним кремом, рецепт

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons