Торт із зефірним кремом — ну, дуже смачний
Кожна господиня має улюблені рецепти, які завжди вдаються. А особливо цінні вони тим, що страви виходять завжди такими красивими, що прикрасять собою святковий стіл. Цей нехитрий торт подобається всім без винятку та готується нескладно.
Тісто — цілком бюджетний варіант, а ось на крем доведеться витратитися. Зате як смачно! Така випічка ідеальна для теплої вечірки у колі друзів. Готуйте та ділитесь враженнями!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 160 г
- Кефір – 250 мл
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 г
- Мед натуральний – 35 г
- Сода харчова – 1 ч. ложка
Крем:
- Вершки 33% — 1 склянка
- Зефір – 100 г
- Пудра цукрова – до смаку
Додатково:
- Масло вершкове (для змащування форми) – 0,5 ст. ложки
- Шоколад гіркий або молочний – 20 г
Смачний бісквітний торт з зефірним кремом, рецепт з покроковими фото
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Кефір вилити в миску, додати яйце, цукор, мед та соду.
Суміш ретельно перемішати вінчиком.
У масу, що вийшла, просіяти борошно.
Тісто добре вимішати до однорідності.
Форму для випічки розняти, дно покрити листом пергаментного паперу і закріпити його бічною частиною форми, зафіксувавши замок. Змастити папір та стінки форми маслом, вилити в неї тісто та розрівняти його. Я використовую форму діаметром 20 см.
Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ° С, випікати корж протягом 30 хвилин. Час випікання дано умовно і залежить від особливостей духовки. Дерев’яна паличка, устромлена в центр готового коржа, повинна виходити чистою та сухою.
Готовий корж злегка остудити, а потім витягти з форми, зняти папір і покласти на решітку кондитерську для охолодження.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.
Зефір нарізати дрібними шматочками.
Вершки та зефір викласти у чашу блендера.
Суміш збити до пишної ваги.
Корж, що добре остигнув, розрізати на дві частини по горизонталі. Якщо верх коржа має трохи куполоподібну форму, то підняту частину необхідно зрізати. Для верху торта краще використовувати нижній пласт, тому що він більш рівний та гладкий.
На розрізану поверхню коржа нанести шар крему.
Покрити крем верхнім коржем і злегка притиснути.
Прикрасити верх бісквітного торта з зефірним кремом на власний розсуд. Я обмазала боки і верх кремом, що залишився, і посипала шоколадною стружкою.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!