Закуска з огірочків з кропом та часником за 5 хвилин
Смачні та хрусткі огірочки – родзинка будь-якого застілля. У літній період огірки можна замаринувати на зиму, а можна засолити швидким способом, тим самим отримати чудову страву. Малосольні огірки в пакеті, приготовані за швидким рецептом за 5 хвилин, — це відмінний додаток до обіду або вечері.
Коли на стіл подається гарнір, то до нього завжди хочеться чогось солоного у вигляді овочів. Влітку ж не відкорковуватимеш банку маринованих огірків, які закочувалися для зими. У таких випадках рятують малосольні огірки, які і готуються швидко і на смак чудові.
Щоб надати огіркам насичений смак, можна використовувати різні види зелені: петрушку, кріп, кінзу і навіть запашний тархун. Спеції в цьому плані чудова добавка і можна експериментувати як завгодно: для гостроти можна використовувати часник або перець чилі, для надання огіркам незабутнього аромату — естрагон або м’яту.
Загалом ваш політ фантазії та смаку допоможуть у процесі приготування малосольних огірків. Для таких огірків знадобиться целофановий пакет, в якому овочі просолюються за лічені хвилини. Готуємо разом із вами!
Необхідні продукти:
- 600 грам молодих огірків,
- 1-2 зубчики часнику,
- 10 г кропу,
- 0,5 чайні. л. солі,
- 2 столи. л. рослинного масла.
Закуска з огірків з кропом та часником, рецепт 5-хвилинка
Огірки миємо, зрізаємо хвостики, розрізаємо вздовж середні по товщині смужки. Розрізані огірки швидко вберуть сіль і стануть малосольними. Складаємо огірки в целофановий пакет, для підстрахування можна скласти пакет у пакет, щоб нічого не прорвалося.
Подрібнити свіжий пахучий кріп і видавити через прес часник, ароматні добавки кладемо до огірків. Якщо не любите різкий запах часнику, можна його не видавлювати, а просто покласти цілий чистий зубчик, він дасть огіркам легкий аромат часнику і не буде різкого гострого смаку.
Додаємо сіль, можна використовувати звичайну кухонну або морську за бажанням.
Вливаємо олію, вона зробить огірки соковитішими і смачнішими, вийде відмінна закуска.
Зав’язуємо пакет на вузол, щоб нічого не пролилося і енергійно струшуємо в різні боки, щоб огірки почали вбирати всі соки.
Даємо огіркам полежати в холодильнику деякий час, а краще на ніч, можна ще кілька разів струсити. Огірки вбирають сік, який утворився, і завдяки цьому швидко просочуються овочі. Розрізати пакет та подати малосольні огірки до столу.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!