Меню

Десерти 9.01.2024

Панна-котта з журавлинним желе — незабутні ласощі

Різновидів цього традиційного італійського десерту із вершків дуже багато. А ось зробити його оригінальним намагається кожна господиня, щоб здивувати приголомшливим смаком. Особливо ефектним десерт виходить, якщо зробити його з желе з ягід, фруктів, шоколаду, кави тощо.

Сьогодні я ділюся з усіма рецептом приготування панна-котти з журавлинним желе, яке надає десерту приємної кислинки і дуже апетитного вигляду. Така панна-котта стане незабутніми ласощами на вашому святковому столі.

 

Панна Котта:

  • Вершки жирністю 33-35% — 400 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор-пісок – 70 г
  • Желатин – 1 ст. ложка

Для желе:

  • Журавлина свіжа – 1 склянка
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Желатин – 1 ст. ложка (з верхом)

Панна-котта з журавлинним желе, рецепт з фото

Підготувати всі інгредієнти для панна-котти.

складові

Желатин залити 5 ст. ложками холодної кип’яченої води і залишити на 20 хвилин|мінути| для розбухання.

желатин

Вершки та молоко вилити в каструлю, всипати цукор, розмішати, поставити на вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння, а потім зняти з вогню.

вершки

У суміш, що вийшла, викласти желатин.

Суміш розмішати до повного розчинення крупинок желатину.

Розлити суміш у порційні форми або креманки, дати охолонути і помістити в холодильник для застигання.

панна-котта

Підготувати всі необхідні інгредієнти для журавлинного желе.

журавлина

Журавлину ретельно перебрати і промити.

журавлина

Ягоди розім’яти дерев’яною ступкою.

З пюре, що отримали, через марлю віджати сік.

сік

Желатин залити 3 ст. ложками холодної кип’яченої води та залишити для набухання.

желатин

Вичавки залити водою і поварити протягом 8 хвилин.

Відвар процідити, всипати цукор та перемішати.

Додати желатин.

Все ретельно розмішати.

Влити свіжий сік та перемішати. Дати суміші охолонути.

желе

Вилити журавлинну масу поверх застиглої панна-котти і поставити в холодильник до повного застигання (близько 1:00). Подати як десерт.

Панна-котта з журавлинним желе, рецепт з фото

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons