Панна-котта з журавлинним желе — незабутні ласощі
Різновидів цього традиційного італійського десерту із вершків дуже багато. А ось зробити його оригінальним намагається кожна господиня, щоб здивувати приголомшливим смаком. Особливо ефектним десерт виходить, якщо зробити його з желе з ягід, фруктів, шоколаду, кави тощо.
Сьогодні я ділюся з усіма рецептом приготування панна-котти з журавлинним желе, яке надає десерту приємної кислинки і дуже апетитного вигляду. Така панна-котта стане незабутніми ласощами на вашому святковому столі.
Панна Котта:
- Вершки жирністю 33-35% — 400 мл
- Молоко – 100 мл
- Цукор-пісок – 70 г
- Желатин – 1 ст. ложка
Для желе:
- Журавлина свіжа – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Желатин – 1 ст. ложка (з верхом)
Панна-котта з журавлинним желе, рецепт з фото
Підготувати всі інгредієнти для панна-котти.
Желатин залити 5 ст. ложками холодної кип’яченої води і залишити на 20 хвилин|мінути| для розбухання.
Вершки та молоко вилити в каструлю, всипати цукор, розмішати, поставити на вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння, а потім зняти з вогню.
У суміш, що вийшла, викласти желатин.
Суміш розмішати до повного розчинення крупинок желатину.
Розлити суміш у порційні форми або креманки, дати охолонути і помістити в холодильник для застигання.
Підготувати всі необхідні інгредієнти для журавлинного желе.
Журавлину ретельно перебрати і промити.
Ягоди розім’яти дерев’яною ступкою.
З пюре, що отримали, через марлю віджати сік.
Желатин залити 3 ст. ложками холодної кип’яченої води та залишити для набухання.
Вичавки залити водою і поварити протягом 8 хвилин.
Відвар процідити, всипати цукор та перемішати.
Додати желатин.
Все ретельно розмішати.
Влити свіжий сік та перемішати. Дати суміші охолонути.
Вилити журавлинну масу поверх застиглої панна-котти і поставити в холодильник до повного застигання (близько 1:00). Подати як десерт.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!