Смачний рецепт сала в мультиварці, виходить дуже ніжне та ароматне
Зараз готове солоне сало можна купити в будь-якому магазині або на ринку, але вигідніше та й смачніше приготувати його в домашніх умовах. Бажано придбати сало з прорізом м’яса і щоб було свіже, красивого кольору і без сторонніх запахів.
Є багато варіантів його виготовлення, сьогодні зробимо його на пару в мультиварці. Сало в мультиварці на пару виходить м’яким і дуже ароматними. Важливо додати правильні спеції, щоб не зіпсувати смаку. Завертати його будемо в харчову плівку, якщо ні, то фольга теж підійде. Ще як варіант пропонуємо подивитись рецепт вареного сала, який ви знайдете при переході за посиланням.
Смачне сало в мультиварці, рецепт з фото покроково
Інгредієнти:
- Свиняче сало свіже з прорізом м’яса – 300 грам
- Лавр — 4 листи
- Сіль мелена -1 чайна ложка
- Цукор білий — 1 чайна ложка
- Коріандр не мелений
- Суміш приправ для сала
- Паприка шматочками
- Чорний перець — за смаком
- Часник -2 зубки.
Етапи приготування:
Сало потрібно добре промити, витерти серветкою, щоб було сухе, тоді спеції добре прилипнуть. Шкуру із сала не зрізати, вона допомагає тримати форму. Коли купуватимете сало, попросіть дати вам з грудинки, воно точно буде м’яким після термообробки.
Суміш спецій для сала, можна для свинини або м’яса висипаємо в мисочку, додаємо сіль дрібну, щоб швидко ввібралася, цукор, листочки лавра, можна їх поламати, коріандр горошком, він ароматніший за мелений, чорний перець свіжомелений, паприку шматочками солодку. Любите гострі страви, додайте червоного перцю меленого або чилі, на ваш розсуд.
Часник почистіть і наріжте пластинками, обмажте сало сумішшю, що в мисці, з усіх боків, і часник покладіть на нього, як вийде.
Запаковуємо сало щільно харчовою плівкою, щоб не було повітря. У чашу мультиварки наливаємо літр води, ставимо решітку для пари, кладемо в неї сало в плівці харчової.
Включаємо мультиварку в мережу та встановлюємо режим пароварки. Готується сало – 45 хвилин.
Чуємо сигнал закінчення приготування, відкриваємо мультиварку. Аромати незрівнянні, сало трохи пустило соку, так і має бути.
Викладаємо сало на стіл і чекаємо, коли охолоне. Потім покладіть в морозилку на 30 хвилин. Сало має стати твердим, але не змерзлим.
Сало на пару в мультиварці готове! Аромати на всю кухню. Сало добре нарізається та виглядає дуже апетитно. Подавайте його з гірчицею, хроном, аджикою, як ви любите!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!