Меню

Закуски 26.07.2023

Найсмачніше варене сало в лушпині з цибулі

Зазвичай сало коптять або солять сухим посолом із часником та спеціями. Але є й інший спосіб — зробити варене сало, а щоб колір готового продукту вийшов яскравим, апетитним, розсіл готується з додаванням лушпиння цибулі.

Для аромату до розсолу додаються спеції, лаврушка, а часником сало натирається коли звариться і повністю охолоне. Перед нарізкою сало потрібно добре охолодити, прибравши в холодильник чи морозилку на дві-три години.

Спробуйте, приготування нескладний, а результат вам сподобається,  найсмачніший рецепт закуски. Сало краще брати з прошарками м’яса, бажано щоб шматок був високий, вагою близько кілограма.

Цибулевої лушпиння знадобиться велика жменя. Лушпиння можна зібрати заздалегідь або попросити на овочевому ринку у продавців.

Інгредієнти для сала:

  • сало з м’ясними прожилками – приблизно кілограм;
  • лушпиння цибулі — жменя;
  • кухонна сіль – 3 ст. л. з гіркою;
  • вода – 1 літр;
  • перець горошком – 10-15 шт
  • лавровий лист – 1 шт;
  • часник – 4-5 зубків.

Як приготувати варене сало в лушпинні цибулі, рецепт з покроковими фото

Шматок сала ополіскуємо, чистимо шкірку до однотонного кольору без темних підпалин.

сало

Цибулеве лушпиння заливаємо теплою водою хвилин на десять, щоб відійшли частинки землі. Потім промиваємо у чистій воді та поміщаємо в каструлю. Посуд для варіння беремо той, який не шкода зіпсувати, тому що стінки від лушпиння забарвлять у темний колір. Додаємо сіль, спеції та доводимо на сильному вогні до кипіння. Варимо п’ять хвилин.

лушпиня цибулі

У розфарбований розсіл кладемо шматок сала. Води потрібно стільки налити, щоб шматок був повністю покритий. Якщо вода закриває наполовину, доливаємо ще й додаємо солі.

сало в лушпині

При слабкому кипінні варимо, поки сало стане м’яким, близько 40-45 хвилин, залежно від щільності волокон. Вимикаємо, залишаємо в розсолі на кілька годин або на ніч, нехай добре просочиться.

сало варене

Дістаємо шматок, що просолився, обтираємо паперовим рушником або серветками і даємо добре обсохнути.

сало з часником

Часникові часточки продавлюємо через прес або подрібнюємо на дрібній тертці. Натираємо сало часником, загортаємо в пергамент і забираємо в холодильник на дві години.

сало варене в лушпині

Нарізаємо скибочками охолоджене сало і подаємо як холодну закуску або замість ковбаси на бутерброди. Дуже смачно доповнити зернистою гірчицею чи аджикою домашнього приготування. Смачного!

Коментарі до статті: 2
  1. Ігор

    Це дійсно смачне сало, але воно потребує використання більше жирного м’яса, аніж класичного українського сала. Знайти потрібний шмаочок виявилося складно, і у мене вийшло трохи жирнувате і давуче, мало м’ясного прошарку. Але якщо використовувати потрібну основу, то буде дуже смачно.

    Ответить
    1. Таня

      Візьміть грудинку. У Сільпо вона майже завжди є і не дуже дорога. Вона до цього рецепту підійде непогано.

      Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons