Найсмачніше варене сало в лушпині з цибулі
Зазвичай сало коптять або солять сухим посолом із часником та спеціями. Але є й інший спосіб — зробити варене сало, а щоб колір готового продукту вийшов яскравим, апетитним, розсіл готується з додаванням лушпиння цибулі.
Для аромату до розсолу додаються спеції, лаврушка, а часником сало натирається коли звариться і повністю охолоне. Перед нарізкою сало потрібно добре охолодити, прибравши в холодильник чи морозилку на дві-три години.
Спробуйте, приготування нескладний, а результат вам сподобається, найсмачніший рецепт закуски. Сало краще брати з прошарками м’яса, бажано щоб шматок був високий, вагою близько кілограма.
Інгредієнти для сала:
- сало з м’ясними прожилками – приблизно кілограм;
- лушпиння цибулі — жменя;
- кухонна сіль – 3 ст. л. з гіркою;
- вода – 1 літр;
- перець горошком – 10-15 шт
- лавровий лист – 1 шт;
- часник – 4-5 зубків.
Як приготувати варене сало в лушпинні цибулі, рецепт з покроковими фото
Шматок сала ополіскуємо, чистимо шкірку до однотонного кольору без темних підпалин.
Цибулеве лушпиння заливаємо теплою водою хвилин на десять, щоб відійшли частинки землі. Потім промиваємо у чистій воді та поміщаємо в каструлю. Посуд для варіння беремо той, який не шкода зіпсувати, тому що стінки від лушпиння забарвлять у темний колір. Додаємо сіль, спеції та доводимо на сильному вогні до кипіння. Варимо п’ять хвилин.
У розфарбований розсіл кладемо шматок сала. Води потрібно стільки налити, щоб шматок був повністю покритий. Якщо вода закриває наполовину, доливаємо ще й додаємо солі.
При слабкому кипінні варимо, поки сало стане м’яким, близько 40-45 хвилин, залежно від щільності волокон. Вимикаємо, залишаємо в розсолі на кілька годин або на ніч, нехай добре просочиться.
Дістаємо шматок, що просолився, обтираємо паперовим рушником або серветками і даємо добре обсохнути.
Часникові часточки продавлюємо через прес або подрібнюємо на дрібній тертці. Натираємо сало часником, загортаємо в пергамент і забираємо в холодильник на дві години.
Нарізаємо скибочками охолоджене сало і подаємо як холодну закуску або замість ковбаси на бутерброди. Дуже смачно доповнити зернистою гірчицею чи аджикою домашнього приготування. Смачного!
Ігор
Це дійсно смачне сало, але воно потребує використання більше жирного м’яса, аніж класичного українського сала. Знайти потрібний шмаочок виявилося складно, і у мене вийшло трохи жирнувате і давуче, мало м’ясного прошарку. Але якщо використовувати потрібну основу, то буде дуже смачно.
Таня
Візьміть грудинку. У Сільпо вона майже завжди є і не дуже дорога. Вона до цього рецепту підійде непогано.