Баклажани з м’ясним фаршем — ну, дуже смачна гаряча закуска
Запечені баклажани з м’ясним фаршем, зверху посипані пікантним твердим сиром – чудова страва турецької кухні. У запропонованому рецепті використовується фарш з рівної кількості індички та телятини. Але ви можете взяти фарш з баранини, курки або, наприклад, яловичини.
- Час приготування: 55 хв.
- Кількість порцій: 8
Інгредієнти:
- баклажан — 3 шт.
- фарш змішаний (телятина + індичка) – 300 г
- цибуля ріпчаста — 1 головка
- сир твердий – 150 г
- паста томатна – 6 ст. л.
- сіль за смаком
- олія – для смаження
- борошно – для панірування.
Запечені баклажани з м’ясним фаршем та сиром в духовці
Спосіб приготування:
У вимитих баклажанів відріжте плодоніжки. Наріжте баклажани кружальцями завтовшки приблизно 6 — 7 міліметрів і викладіть їх у миску.
Посипте кружальцями сіллю, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин|мінути|. Після закінчення цього часу злийте сік, що виділився.
Баклажани запануйте в борошні. Налипле зайве борошно видаліть, вдаривши кружальцем овоча об тарілку.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть порцію баклажанів.
Обсмажте їх з обох боків до м’якості і золотистого кольору. Готові баклажани перекладіть зі сковороди на застелену паперовими рушниками тарілку. Далі обсмажте аналогічним чином інші баклажани.
На іншій сковороді обсмажте на розпеченій олії (1 ст. л.) дуже дрібно нарізану цибулю до прозорості.
Додайте фарш з телятини та індички.
Продовжуйте обсмажувати 7 хвилин, помішуючи та розбиваючи лопаткою великі грудочки фаршу.
Додати томатну пасту. Посолити. Перемішайте.
Готуйте на повільному вогні під кришкою 10 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.
Деко застеліть пекарським папером. Викладіть на нього половину кружечків баклажанів.
На кожен кружок покладіть 1 столову ложку фаршу і злегка утрамбуйте.
Зверху накрийте кружечками, що залишилися.
Посипте «пірамідки» сиром, натертим на дрібній тертці.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте лист з баклажанами в духовку і запікайте їх 20 хвилин.
Подавайте баклажани з м’ясним фаршем відразу після приготування, хоча вони дуже смачні та в холодному вигляді.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!