Меню

Закуски 28.07.2023

Баклажани з м’ясним фаршем — ну, дуже смачна гаряча закуска

Запечені баклажани з м’ясним фаршем, зверху посипані пікантним твердим сиром – чудова страва турецької кухні. У запропонованому рецепті використовується фарш з рівної кількості індички та телятини. Але ви можете взяти фарш з баранини, курки або, наприклад, яловичини.

Ця страва досить ситна і підходить не тільки для повсякденного, а й для святкового столу.

  • Час приготування: 55 хв.
  • Кількість порцій: 8

 

Інгредієнти:

  • баклажан — 3 шт.
  • фарш змішаний (телятина + індичка) – 300 г
  • цибуля ріпчаста — 1 головка
  • сир твердий – 150 г
  • паста томатна – 6 ст. л.
  • сіль за смаком
  • олія – для смаження
  • борошно – для панірування.

продукти

Запечені баклажани з м’ясним фаршем та сиром в духовці

Спосіб приготування:

У вимитих баклажанів відріжте плодоніжки. Наріжте баклажани кружальцями завтовшки приблизно 6 — 7 міліметрів і викладіть їх у миску.

баклажани

Посипте кружальцями сіллю, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин|мінути|. Після закінчення цього часу злийте сік, що виділився.

посолити

Баклажани запануйте в борошні. Налипле зайве борошно видаліть, вдаривши кружальцем овоча об тарілку.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть порцію баклажанів.

баклажани з м'ясним фаршем

Обсмажте їх з обох боків до м’якості і золотистого кольору. Готові баклажани перекладіть зі сковороди на застелену паперовими рушниками тарілку. Далі обсмажте аналогічним чином інші баклажани.

баклажани з м'ясним фаршем

На іншій сковороді обсмажте на розпеченій олії (1 ст. л.) дуже дрібно нарізану цибулю до прозорості.

Додайте фарш з телятини та індички.

фарш

Продовжуйте обсмажувати 7 хвилин, помішуючи та розбиваючи лопаткою великі грудочки фаршу.

Додати томатну пасту. Посолити. Перемішайте.

фарш

Готуйте на повільному вогні під кришкою 10 хвилин, не забуваючи періодично помішувати.

фарш

Деко застеліть пекарським папером. Викладіть на нього половину кружечків баклажанів.

баклажани

На кожен кружок покладіть 1 столову ложку фаршу і злегка утрамбуйте.

баклажани з м'ясним фаршем

Зверху накрийте кружечками, що залишилися.

баклажани з м'ясним фаршем

Посипте «пірамідки» сиром, натертим на дрібній тертці.

баклажани з м'ясним фаршем

Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте лист з баклажанами в духовку і запікайте їх 20 хвилин.

Подавайте баклажани з м’ясним фаршем відразу після приготування, хоча вони дуже смачні та в холодному вигляді.

баклажани з м'ясним фаршем

 

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons