Огірки по-корейськи, найсмачніший і найшвидший рецепт
Відмінна закуска яка завжди «розлітається» вмить зі святкового столу.
Пропонуємо звернути увагу на відмінну закуску — огірки по-корейськи. Любителі гострих страв точно не пройдуть повз. Навіть якщо пекучий перець чилі не варто у вашому списку улюблених спецій на першому місці, виключіть його, і ви отримаєте огірки у кисло-солодкому маринаді, що теж дуже смачно.
Інгредієнти:
- огірки — 370-400 г
- олія – 50 мл
- соєвий соус – 40 мл
- оцет винний – 4 мл
- часник – 2-3 зубчики
- сіль – 10 г
- перець чорний – щіпка
- паприка – 5 г
- гострий мелений чилі – 0,2 г
- цукор – 5 г
- зелень – пучок.
Огірки по-корейськи найсмачніший рецепт швидкого приготування з покроковими фото
Процес приготування
Беремо щільні по структурі огірочки, ретельно вимиваємо під струменем прохолодної проточної води, просушуємо кухонним рушником. Нарізаємо огірки вздовж на дві рівні половини, кожну з яких також розрізаємо вздовж навпіл. Довгі огіркові смужки, ділимо на дві-три рівні частини, щоб у результаті у нас були невеликі брусочки.
Перекладаємо нарізані огірки в глибоку ємність, що підходить за обсягом. Туди ж засипаємо порцію солі, перемішуємо, залишаємо огірочки приблизно на 15-20 хвилин у спокої, щоб вони випустили свій сік.
Зубці молодого ароматного часнику очищаємо від лушпиння. Нарізаємо часник дуже дрібними кубиками.
Після закінчення часу огірочки пустили достатньо соку, зливаємо його разом із сіллю, яка осіла на дні ємності. Огірки в жодному разі не промиваємо. Додаємо до огірків порцію соєвого соусу. Не виключаємо його зі списку і нічим не замінюємо, тому що він дає огіркам особливий бархатистий відтінок смаку.
Присмачуємо огірочки винним оцтом, цукром, паприкою, меленим чорним перцем. Не забуваємо про перце чилі – якщо він мелений, кладемо буквально на кінчику ножа, якщо перець свіжий, ріжемо четверту частину невеликого стручка, розкладаємо між огірками.
Олію прогріваємо разом із часником.
Заливаємо гарячу часникову олію в огірочки. Перемішуємо, щоб усі спеції поступово розподілилися.
Зелень миємо під струменем прохолодної проточної води, просушуємо, дрібно нарізаємо.
Додаємо зелень до огірків, знову перемішуємо. Обгортаємо ємність харчовою плівкою, відправляємо на полицю холодильника, витримуємо кілька годин.
Готові ароматні огірочки по-корейськи швидкого приготування готові! Подаємо до столу.
Приємного вам апетиту!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!