Найсмачніший рецепт огірків по-болгарськи у літрових банках
Огірки, призначені для заготовок, обов’язково мають бути свіжими. Збирати їх найкраще рано вранці чи ввечері, коли спаде спека. При збиранні в спеку вони стають млявими.
Консервувати їх бажано в день збирання, тому що кожен день зберігання призводить до втрати поживних речовин (особливо цукрів) та зниження якості огірків.
Спробуйте приготувати огірочки за цим простим рецептом. Можливо, він надовго пропишеться у вашій кулінарній книзі!
Огірки по-болгарськи, рецепт на зиму у літрових банках з фото покроково
Продукти:
- Огірки – за потребою
На банку ємністю 1 л:
- Цибуля ріпчаста дрібна – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лист лавровий — 2 шт.
Маринад (на 0,5 л води):
- Оцет 9% — 3 ст. ложки
- Цукор-пісок – 4 ч. ложки
- Сіль — 2 ч. ложки
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Для маринування краще підходять пухирчасті огірки з чорними шипами розміром 7-12 см, а також корнішони. Щойно зібрані огірки потрібно розсортувати за розмірами та якістю. Вони повинні бути зеленими, здоровими, без пошкоджень, неперерослі, з дрібним недорозвиненим насінням, без порожнеч, одного сорту і приблизно одного розміру, мати тверду та пружну консистенцію. Огірки ретельно вимити щіточкою та замочити у холодній воді на 5–6 годин.
Обрізати огірки із двох кінців.
У банку ємністю 1 л покласти 1 маленьку цибулину, очищений зубчик часнику, горошини запашного перцю та лаврове листя.
Підготовлені огірки укласти в банку на 2 см нижче від верху шийки.
В емальовану каструлю влити воду, додати сіль та цукор, прокип’ятити протягом 5-7 хвилин, зняти з вогню та влити оцет.
Залити банку киплячим маринадом на 1,5 см нижче верху шийки банки.
Банку накрити кришкою для консервування, прокип’яченою, поставити на грати в каструлю з підігрітою водою (70 °С) і стерилізувати протягом 8 хвилин, вважаючи від початку закипання води в каструлі. Після стерилізації банку негайно закупорити.
Банки перевернути вгору дном, поставити на рушник і залишити в такому положенні до охолодження. Зберігати у холодильнику.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!