Меню

Рецепти на зиму 10.07.2024

Найсмачніший рецепт огірків по-болгарськи у літрових банках

Огірки, призначені для заготовок, обов’язково мають бути свіжими. Збирати їх найкраще рано вранці чи ввечері, коли спаде спека. При збиранні в спеку вони стають млявими.

Консервувати їх бажано в день збирання, тому що кожен день зберігання призводить до втрати поживних речовин (особливо цукрів) та зниження якості огірків.

Якщо огірки зібрані напередодні, потрібно замочити їх у холодній воді на 5–6 годин. Вода, проникаючи всередину, витіснить із плодів повітря, і овоч залишиться міцним. Якщо огірки щойно з грядки – замочувати не треба.

Спробуйте приготувати огірочки за цим простим рецептом. Можливо, він надовго пропишеться у вашій кулінарній книзі!

Огірки по-болгарськи, рецепт на зиму у літрових банках з фото покроково

Продукти:

  • Огірки – за потребою

На банку ємністю 1 л:

  • Цибуля ріпчаста дрібна – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий — 2 шт.

Маринад (на 0,5 л води):

  • Оцет 9% — 3 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 4 ч. ложки
  • Сіль — 2 ч. ложки

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Для маринування краще підходять пухирчасті огірки з чорними шипами розміром 7-12 см, а також корнішони. Щойно зібрані огірки потрібно розсортувати за розмірами та якістю. Вони повинні бути зеленими, здоровими, без пошкоджень, неперерослі, з дрібним недорозвиненим насінням, без порожнеч, одного сорту і приблизно одного розміру, мати тверду та пружну консистенцію. Огірки ретельно вимити щіточкою та замочити у холодній воді на 5–6 годин.

огірки

Обрізати огірки із двох кінців.

огірки 2

У банку ємністю 1 л покласти 1 маленьку цибулину, очищений зубчик часнику, горошини запашного перцю та лаврове листя.

Підготовлені огірки укласти в банку на 2 см нижче від верху шийки.

огірки в банці

В емальовану каструлю влити воду, додати сіль та цукор, прокип’ятити протягом 5-7 хвилин, зняти з вогню та влити оцет.

Залити банку киплячим маринадом на 1,5 см нижче верху шийки банки.

Банку накрити кришкою для консервування, прокип’яченою, поставити на грати в каструлю з підігрітою водою (70 °С) і стерилізувати протягом 8 хвилин, вважаючи від початку закипання води в каструлі. Після стерилізації банку негайно закупорити.

огірки по-болгарстки консервовані

Банки перевернути вгору дном, поставити на рушник і залишити в такому положенні до охолодження. Зберігати у холодильнику.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons