Меню

Салати 11.07.2024

Салат «Спокуса» — майже як оселедець під шубою, тільки краще

салат спокуса

Салат «Спокуса», мабуть, отримав свою назву тому, що він багатьом може здатися варіантом знаменитої шуби, рецептів якої останнім часом з’явилося чимало. Але все ж таки він відрізняється трохи незвичайним смаком, який надають йому часник і сир.

При укладанні шарів я вирішила буряк, моркву та картоплю не традиційно змащувати майонезом, а заздалегідь заготовити шари з майонезом. Смак салату від цього не змінюється, а ось час на просочення йде набагато менше. Сподіваюся, що салат вам сподобається!

Для салату:

  • Філе солоного оселедця – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Сир твердий – 50 г
  • Майонез – за потребою
  • Зелень кропу або петрушки (для прикраси салату) – за потребою

Смачний салат Спокуса, рецепт з покроковими фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Картоплю вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою і відварити до м’якості, а потім відлити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби очистити, добре охолодити та натерти на великій тертці. До картоплі додати трохи майонезу.

Все перемішати.

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.

Буряк вимити, залити гарячою водою і відварити до м’якості, а потім остудити, очистити, натерти на великій тертці, додати часник і майонез і посолити за смаком.\

Суміш добре перемішати.

Моркву вимити, залити підсоленою гарячою водою і відварити до м’якості, а потім очистити, остудити і натерти на великій тертці.

Сир також натерти на великій тертці.

З’єднати моркву з сиром та майонезом, злегка посолити та перемішати.

Філе оселедця нарізати дрібними кубиками.

Цибулину очистити та подрібнити.

Викладати салат шарами, використовуючи формувальне кільце, або просто акуратно укладати всі інгредієнти шар за шаром на плоску страву: 1-й шар – картопля.

2-й шар – цибуля.

3-й шар – оселедець.

4-й шар – буряк із часником.

 

5-й шар – морква із сиром.

Салат помістити в холодильник на 1 годину для просочення, а потім дуже акуратно, злегка повертаючи і одночасно піднімаючи вгору, зняти кільце для формування. Верх салату прикрасити на свій розсуд.

салат
салат спокусасалат спокуса

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons