Салат зі свіжої капусти з огірком та оливками
Цей салат особливо гарний влітку, коли вже з’явилася ніжна свіжа білокачанна капуста, хрусткі огірочки, пружні пір’їни зеленої цибулі. Це справжній букет вітамінів. Своєрідний смак надають салату зелені оливки, які дуже добре поєднуються з рештою інгредієнтів.
Складові:
- Капуста білокачанна свіжа – 300 г
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Оливки (без кісточок) – 0,5 банки
- Перо зеленої цибулі – 0,5 пучка
- Оливкова олія – за потребою
- Оцет – до смаку
- Сіль за смаком
Смачний салат зі свіжої капусти з огірком та оливками
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Якщо капуста зимових сортів, її бажано посипати сіллю і перетерти руками до появи соку, щоб вона пом’якшала.
Огірок вимити, розрізати вздовж на 4 частини, а потім тонко нашаткувати поперек.
Перо зеленої цибулі вимити під струменем проточної води, обсушити і нарізати тонкими кільцями.
Оливки нарізати тонкими кільцями.
З’єднати капусту, огірок, цибулю та оливки, збризкати оцтом і посолити за смаком.
Складові перемішати і заправити олією.
Салат знову перемішати.
Готовий салат можна посипати подрібненою зеленню (кріп, петрушка).
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!