Смачна гречка з капустою та грибами — ситна страва на кожен день
З круп можна приготувати не лише класичну кашу, а й дещо екзотичний варіант, який я і пропоную сьогодні. Каша з капустою, та ще й з ароматними лісовими грибами – чудова страва, яка ідеально підійде для посту та вегетаріанців.
Вона не тільки смачна, а й дуже ситна. Замість лісових грибів можна взяти й печериці. Теж буде смачно! Грибна пора не за горами. Експериментуйте!
Продукти:
- Крупа гречана – 1 склянка
- Вода – 2 склянки
- Капуста білокачанна свіжа – 200-300 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Гриби лісові – 300 г
- Олія соняшникова рафінована – 5 ст. ложок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Гречка з капустою та грибами, смачний рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Я використовую заморожені лісові гриби (білі, лисички).
Капусту нашаткувати тонкою соломкою.
Цибулину очистити, розрізати вздовж на 4 частини і тонко нашаткувати поперек.
Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією та обсмажити до м’якості та легкого золотистого відтінку.
Свіжозібрані гриби почистити, швидко вимити, обсушити і нарізати тонкими пластинками, а потім викласти їх на суху сковороду і згасити у власному соку, доки він не випарується, а потім додати олію і обсмажити до підрум’янювання.
Крупу просіяти, вимити та відцідити. Чисту ядрицю можна не мити.
У каструлі з’єднати крупу та капусту, додати воду та сіль.
Посуд поставити на невеликий вогонь, накрити кришкою та варити до розварювання гречки та м’якості капусти.
Готову гречку зняти з плити, викласти в неї смажену цибулю та гриби, поперчити та посолити.
Кашу добре перемішати.
Подати у гарячому вигляді, посипавши подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!