Смачні пиріжечки з начинкою з м’яса та капусти
Пиріжки, коржі, піци – улюблена випічка у моїй родині. Вони можуть бути як із солоною начинкою, так і з солодкою. І ті, й інші я можу подати до ранкового чаю чи кави. Пиріжки з начинкою з м’яса та капусти – варіант ситного перекушування.
Для начинки найбільше підходить капуста літнього терміну дозрівання. Вона більш соковита. М’ясо може бути будь-яким: яловичина, баранина, свинина, курка тощо. Саме за цим рецептом готуються знамениті туркменські пиріжки з бараниною – етлі нан.
Тісто:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Сметана – 125 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 10 г
- Сіль – 3 г
- Масло вершкове – 20 г
Начинка:
- Свинина (м’якоть) – 150 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Капуста свіжа – 100 г
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Додатково:
- Яйця курячі (для змащування пиріжків) – 1 шт.
Смачний рецепт пиріжків з м’ясом та капустою, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.
М’ясо очистити від плівок, вимити під струменем холодної води, обсушити та нарізати шматочками. Цибулину очистити та розрізати на четвертинки.
М’ясо, цибулю та капусту пропустити через дрібні грати м’ясорубки, поперчити і посолити.
Начинку добре вимішати.
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
Борошно просіяти в миску, додати сметану, розтоплене масло, яйце, цукор та сіль.
Швидко замісити тісто, скачати в кулю, накрити рушником і поставити в холодне місце на 30-40 хвилин.
Охолоджене тісто розкотити в пласт товщиною 5 мм, вирізати з нього склянкою або спеціальним вийманням кружки. Я використовую формувальне кільце для салатів діаметром 12 см.
На середину кругів покласти по порції начинки.
Защипати краї і викласти пиріжки на лист з проміжками 1,5-2 см. Змастити пиріжки збитим яйцем.
Випікати пиріжки в духовці, розігрітій до температури 180 ºС протягом 30-40 хвилин (до зарум’янювання).
Час випікання орієнтовно і залежить від можливостей вашої духовки. Не пересушити!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!