Десерт в апельсинових кірках із соком та желатином! Неймовірно смачно, красиво та просто
До святкування Нового року залишилося зовсім небагато часу, тож у темпі запасаємося гарними та оригінальними стравами. Не забудьте приготувати незвичайні та смачні десерти. Я пропоную всім рецепт одного із таких простих «шедеврів».
Сік може бути будь-яким, на ваше бажання. Він може контрастувати зі шкіркою апельсина, а може й у тон. Дуже красиво виглядають апельсини з апельсиновим соком. Ну прямо, як справжні! Я ж захотіла поекспериментувати. Вийшло не менш смачно!
Продукти:
- Апельсини (невеликі) – 5 шт.
- Сік вишневий – 600 мл
- Цукор-пісок – 120 г
- Желатин – 30 г
- Вода кип’ячена холодна – 300 мл
Желе в апельсинових кірках рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Сік може бути будь-яким. Я взяла яблучно-вишневу.
Желатин залити холодною кип’яченою водою (300 мл), перемішати та залишити на 30 хвилин для набухання.
Апельсини вимити, обсушити, розрізати поперек на дві рівні частини і акуратно вийняти всю м’якоть. Повинні вийти «чашечки». Щоб надати їм стійкого положення, потрібно помістити їх у невеликі глибокі розетки.
У каструлю вилити сік та додати цукор.
Все добре перемішати, довести до кипіння, проварити протягом 3-5 хвилин, зняти з плити, дати охолонути і додати желатин.
Суміш ретельно перемішати до повного розчинення крупинок желатину.
Желейну масу остудити до теплого стану і розлити в апельсинові чашки врівень з краями. Апельсини з желе остудити та поставити в холодильник мінімум на 3 години для застигання.
Розрізати половинки апельсинів з желе на часточки і викласти на блюдо сервіровки.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!