Меню

Страви з грибами 23.10.2024

Грибний паштет з сиром та кабачками

Якщо хочете здивувати своїх близьких незвичайною стравою, зверніть увагу на цей рецепт. Такий паштет можна намастити на скибочки батона, подати як окрему закуску або як добавку, наприклад, до картоплі в будь-якому вигляді.

Всі інгредієнти цілком доступні та дуже добре поєднуються. Пікантну нотку вносять печериці та соєвий соус. А овочі додадуть у ваш раціон натуральні вітаміни. Дуже смачно, ситно та небанально!

 

Складові:

  • Кабачки молоді – 400 г
  • Печериці свіжі – 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус соєвий – 2 ст. ложки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сирний сир – 100 г
  • Олія — ​​за потребою
  • Зелень кропу рубана – 1 ст. ложка
  • Сіль – до смаку

Грибний паштет з сиром та кабачками — смачний рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Кабачки з ніжною шкіркою і насінням, що несформувалося, вимити, натерти на великій тертці, посолити за смаком, перемішати і залишити на 30 хвилин, щоб пустили сік.

Цибулину очистити та подрібнити.

Моркву вимити, очистити, обполоснути та натерти на великій тертці.

Печериці перебрати, почистити, протерти капелюшки вологою серветкою та нарізати тонкими пластинками.

Цибулю викласти на сковороду з невеликою кількістю розігрітої олії та пасерувати протягом 2 хвилин.

До цибулі додати моркву та гриби, полити соєвим соусом, посипати перцем та сіллю.

При помішуванні готувати до випарювання рідини.

До суміші додати соєвий соус, перець та сіль.

Все перемішати і  тушкувати на плиті протягом 3 хвилин, а потім остудити.

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки і порубати.

Зелень кропу вимити в проточній воді, обсушити і порізати.

Кабачки віджати і згасити в невеликій кількості рослинної олії під кришкою на середньому вогні, після чого зняти кришку і готувати до випарювання рідини.

Наприкінці додати подрібнений часник та зелень.

Суміш перемішати та остудити.

Овочі з грибами та сирним сиром викласти в чашу блендера.

Все подрібнити на однорідну масу.

Викласти паштет на блюдо сервіровки, пригладити ложкою і прикрасити зеленню.

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons