Просто картопля, і всі спитають у вас рецепт! Вони такі смачні!
Супер смачний рецепт страви з картоплі на сковороді. Чому я ніколи раніше не готувала цей рецепт? Смак просто незрівнянний! Ця гаряча картопляна закуска сподобається всій родині.
Картопля – найулюбленіший овоч на нашому столі. Доказ того безліч страв з нього — як простих, так і часу, що вимагають на приготування. Я пропоную приготувати такі апетитні картопляні оладки, та ще й дуже смачний пікантний соус до них.
Подавати до столу їх потрібно гарячими, і макаючи в соус. Смачно і з молоком, але це вже справа смаку.
Обов’язково спробуйте приготувати їх до вечері. Буде смачно та ситно!
Інгрідієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Сухарі панірувальні – 80 г
- Сир «пармезан» — 100 г
- Зелень петрушки – 0,5 пучка
- Яйця курячі – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль за смаком
Соус:
- Сметана – 2 ст. ложки
- Майонез – 1 ст. ложка
- Зелень кропу подрібнена – 1,5 ст. ложки
- Часник – 2 зубчики
- Соус соєвий – 1 ст. ложка
- Паприка мелена – 1 ч. ложка
- Томатна паста – 0,5 ст. ложки
Додатково:
- Олія — за потребою
Картопляні оладки з пікантним соусом, рецепт з фото покроково
Підготувати усі інгредієнти для соусу.
Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.
У миску викласти сметану, майонез, часник та кріп, додати соєвий соус, паприку та томатну пасту.
Все добре перемішати.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для картопляних п’ятачків.
Картоплю одного сорту та однієї величини вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою та відварити до м’якості.
Відвар злити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби очистити та розім’яти в пюре.
Зелень петрушки вимити під струменем проточної води, добре обсушити серветкою і порізати.
Сир натерти на середній тертці.
До картопляного пюре додати панірувальні сухарі, сир, яйця, зелень перець та сіль.
Суміш добре вимішати.
З маси, що вийшла, скачати кульки і приплюснути їх долонею. Повинні вийти вироби, схожі на сирники.
На сковороді розігріти олію. Її має бути стільки, щоб при смажені доходила до середини товщини оладок. Обсмажувати їх із двох сторін до золотистого кольору. Подати оладки з картопляного пюре і сиру із соусом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!