Меню

Млинці та оладки 25.02.2024

Просто картопля, і всі спитають у вас рецепт! Вони такі смачні!

Супер смачний рецепт страви з картоплі на сковороді. Чому я ніколи раніше не готувала цей рецепт? Смак просто незрівнянний! Ця гаряча картопляна закуска сподобається всій родині.

Картопля – найулюбленіший овоч на нашому столі. Доказ того безліч страв з нього — як простих, так і часу, що вимагають на приготування. Я пропоную приготувати такі апетитні картопляні оладки, та ще й дуже смачний пікантний соус до них.

Подавати до столу їх потрібно гарячими, і макаючи в соус. Смачно і з молоком, але це вже справа смаку.
Обов’язково спробуйте приготувати їх до вечері. Буде смачно та ситно!

 

Інгрідієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Сухарі панірувальні – 80 г
  • Сир «пармезан» — 100 г
  • Зелень петрушки – 0,5 пучка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Соус:

  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Майонез – 1 ст. ложка
  • Зелень кропу подрібнена – 1,5 ст. ложки
  • Часник – 2 зубчики
  • Соус соєвий – 1 ст. ложка
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка
  • Томатна паста – 0,5 ст. ложки

Додатково:

  • Олія — за потребою

Картопляні оладки з пікантним соусом, рецепт з фото покроково

Підготувати усі інгредієнти для соусу.

для соусу

Зубчики часнику роздавити плоскою стороною ножа, очистити від сухої оболонки та пропустити через прес.

часник

У миску викласти сметану, майонез, часник та кріп, додати соєвий соус, паприку та томатну пасту.

соус

Все добре перемішати.

соус

Підготувати усі необхідні інгредієнти для картопляних п’ятачків.

Картоплю одного сорту та однієї величини вимити, викласти в каструлю, залити гарячою підсоленою водою та відварити до м’якості.

картопля

Відвар злити, а каструлю ще деякий час потримати на слабкому вогні, щоб залишок води випарувався. Бульби очистити та розім’яти в пюре.

зелень

Зелень петрушки  вимити під струменем проточної води, добре обсушити серветкою і порізати.

натерти сир

Сир натерти на середній тертці.

До картопляного пюре додати панірувальні сухарі, сир, яйця, зелень перець та сіль.

Суміш добре вимішати.

картопляні оладки

З маси, що вийшла, скачати кульки і приплюснути їх долонею. Повинні вийти вироби, схожі на сирники.

картопляні оладки

На сковороді розігріти олію. Її має бути стільки, щоб при смажені доходила до середини товщини оладок. Обсмажувати їх із двох сторін до золотистого кольору. Подати оладки з картопляного пюре і сиру із соусом.
картопляні оладки

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons