Качка, запечена в духовці з апетитною золотою скоринкою
Соковита качка з апетитною, хрумкою, золотистою скоринкою, запечена цілком у духовці – чудова страва для подачі на святковий стіл або сімейне свято. Найчастіше птицю готують разом із різною начинкою.
Використовують рис, картоплю, яблука, кислі ягоди чи капусту. Пропоную вам рецепт приготування соковитої та смачної качки з рисом та потрухами. Одночасно ви отримаєте м’ясну страву та гарнір.
Спеції можна коригувати за смаком або скористатися наданим варіантом. Для блюда підійде звичайний білий рис.
Інгредієнти:
- качка 1,7 кг – 1 тушка;
- потрухи – 1 комплект;
- сметана – 1,5 столових ложок;
- рис – 1 склянка;
- паприка – 1 чайна ложка;
- куркума – 0,5 чайної ложки;
- мускатний горіх – 0,5 чайної ложки;
- імбир – 0,5 чайної ложки;
- сіль перець.
Як смачно приготувати фаршировану качку в духовці: цілком, соковито
Виконання:
Шию качки відокремити від шкіри та видалити. Шкуру згорнути та вставити всередину тушки. Таким чином усі м’ясні соки зберігатимуться.
Видалити підкрилки, перевірити шкірку на наявність залишків пір’я. При потребі видалити їх.
Очистити гузку від копчикової залози.
Натерти сіллю качку, перцем і спеціями всередині і зовні. Залишити на 20-30 хвилин за кімнатної температури.
Потрухи і качиний жир дрібно нарубати, обсмажити в сковороді до напівготовності. За бажанням можна додати трохи цибулі.
Рис відварити, викласти підготовлені потрухи. Посолити, поперчити та перемішати масу.
Фарширувати черевце качки заповнюючи її на 2/3 всього обсягу. Заколоти розріз зубочистками або зашити кулінарною ниткою. Змастити птицю сметаною.
Укласти качку в чавунну каченицю черевцем вгору. Запікати в духовці при температурі 220 – 230 градусів протягом однієї години.
За цей час утворюється качиний жир разом із соком. Полити качку, продовжувати запікати. Середній час запікання 45 хвилин на 1 кг ваги + 20 хвилин на утворення рум’яної скоринки.
Готову качку фаршировану рисом і потрохами залишити на 10 хвилин при вимкненій духовці. На тарілку для подачі викласти свіжу зелень, зверху покласти качку, видалити зубочистки і подати до столу.
У страви насичений м’ясний смак, качка виходить соковитою, з хрусткою скоринкою. Рис ніжний, зі смаком спецій та потрухів. Качка не залишить байдужих за вашим столом і, напевно, викличе захоплення.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!