Меню

Млинці та оладки 23.02.2024

Млинці з кремом на Масляну і на свято це найкращий десерт

Не за горами Масляна. Святкування починається за тиждень до Великого посту, а святкують свято теж цілий тиждень. Символом Масляної є млинці, які подають у різних варіантах. Одним із таких варіантів і будуть пропоновані рулетики з кремом.

Це дуже смачний десерт, який можна готувати і будь-якого буднього дня. Такі млинці з ніжним кремом та чашкою чаю чи кави – чудовий сніданок у вихідний день!

 

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 280 г
  • Молоко – 500 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки
  • Олія – 3 ст. ложки
  • Какао-порошок – 2 ст. ложки

Крем:

  • Сметана 20% — 120 г
  • Молоко згущене – 170 г
  • Лимони – 0,5 шт.

Млинці з кремом, дуже смачний рецепт з фото по крокам

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

У миску вилити половину молока, вбити яйця, додати цукор та сіль.

яйця і молоко

Суміш добре перемішати за допомогою вінчика.

молоко і яйця

У масу, що вийшла, просіяти борошно.

борошно

Все добре перемішати до повного зникнення грудочок. Повинне вийти густе тісто.

тісто

Розвести тісто молоком, що залишилося.

До суміші додати олію.

Тісто добре вимішати до повного розподілу олії та залишити для набухання клейковини на 15–20 хвилин. Після цього тісто розділити навпіл, відливши до іншої миски.

У невелику ємність висипати какао, залити 100 мл окропу і добре розмішати.

какао

Вилити масу в миску з половиною тіста.

млинці з какао

Все добре вимішати.

Сковороду змастити олією (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію світлого тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Обсмажити млинці до підрум’янювання із двох сторін на середньому вогні.

млинець

Складати готові млинці один на один, щоб не підсихали.

млинці

Аналогічно випікати і коричневі млинці.

млинці з какао

Шоколадні млинці також складають у стопку.

шоколадні млинці

Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.

для крему

З половинки лимона за допомогою терки зняти тонкий шар шкірки (цедру), намагаючись не торкатися білого підкіркового шару. З лимона м’якоті вичавити сік.

лимон

У мисці з’єднати сметану, згущене молоко та цедру.

крем

Суміш добре перемішати та залишити на 15 хвилин.

крем

Далі, вимішуючи суміш віночком, вливати сік лимонний. Крем має значно загуснути.

крем

Світлий млинець викласти на дошку та змастити тонким шаром крему.

млинці з кремом

Накрити крем коричневим млинцем і притиснути.

млинці з кремом

Туго згорнути млинці з кремом у рулети. Залежно від того, який млинець (світлий чи шоколадний) буде внизу, залежить колір рулетика.

млинці з кремом

Розрізати кожен рулетик на 2-3 частини, зрізавши нерівні краї.

млинці з кремом

Викласти рулетики на блюдо сервіровки і подати млинці до чаю або кави.

млинці з кремом

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons