Млинці з кремом на Масляну і на свято це найкращий десерт
Не за горами Масляна. Святкування починається за тиждень до Великого посту, а святкують свято теж цілий тиждень. Символом Масляної є млинці, які подають у різних варіантах. Одним із таких варіантів і будуть пропоновані рулетики з кремом.
Це дуже смачний десерт, який можна готувати і будь-якого буднього дня. Такі млинці з ніжним кремом та чашкою чаю чи кави – чудовий сніданок у вихідний день!
Тісто:
- Борошно пшеничне – 280 г
- Молоко – 500 мл
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. ложки
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Олія – 3 ст. ложки
- Какао-порошок – 2 ст. ложки
Крем:
- Сметана 20% — 120 г
- Молоко згущене – 170 г
- Лимони – 0,5 шт.
Млинці з кремом, дуже смачний рецепт з фото по крокам
Підготувати всі інгредієнти для тіста.
У миску вилити половину молока, вбити яйця, додати цукор та сіль.
Суміш добре перемішати за допомогою вінчика.
У масу, що вийшла, просіяти борошно.
Все добре перемішати до повного зникнення грудочок. Повинне вийти густе тісто.
Розвести тісто молоком, що залишилося.
До суміші додати олію.
Тісто добре вимішати до повного розподілу олії та залишити для набухання клейковини на 15–20 хвилин. Після цього тісто розділити навпіл, відливши до іншої миски.
У невелику ємність висипати какао, залити 100 мл окропу і добре розмішати.
Вилити масу в миску з половиною тіста.
Все добре вимішати.
Сковороду змастити олією (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію світлого тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Обсмажити млинці до підрум’янювання із двох сторін на середньому вогні.
Складати готові млинці один на один, щоб не підсихали.
Аналогічно випікати і коричневі млинці.
Шоколадні млинці також складають у стопку.
Підготувати усі необхідні інгредієнти для крему.
З половинки лимона за допомогою терки зняти тонкий шар шкірки (цедру), намагаючись не торкатися білого підкіркового шару. З лимона м’якоті вичавити сік.
У мисці з’єднати сметану, згущене молоко та цедру.
Суміш добре перемішати та залишити на 15 хвилин.
Далі, вимішуючи суміш віночком, вливати сік лимонний. Крем має значно загуснути.
Світлий млинець викласти на дошку та змастити тонким шаром крему.
Накрити крем коричневим млинцем і притиснути.
Туго згорнути млинці з кремом у рулети. Залежно від того, який млинець (світлий чи шоколадний) буде внизу, залежить колір рулетика.
Розрізати кожен рулетик на 2-3 частини, зрізавши нерівні краї.
Викласти рулетики на блюдо сервіровки і подати млинці до чаю або кави.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!