Меню

Млинці та оладки 19.02.2023

Тонкі млинці з дірочками на кефірі та окропі

Один із найшвидших і вдалих рецептів приготування тонких млинців. Такі млинці завжди виходять ажурними, м’якими, рум’яними, з безліччю акуратних дірочок по всій поверхні.

Готувати їх можна з будь-якого кефіру, незалежно від відсотка жирності, і навіть із простроченого на кілька днів продукту. Зручно замішувати це млинцеве тісто міксером: весь процес займає не більше 5 хвилин, і маса не вимагає відстоювання. Пекти заварні млинці можна для фарширування з солодкою або несолодкою начинкою.

Рецепт млинців на кефірі з окропом: тонкі, з дірочками, смачні

 

Складові:

  • кефір (будь-якої жирності) — 250 мл;
  • вода питна – 250 мл;
  • борошно пшеничне, вищого ґатунку – 160 г (1 повна склянка);
  • сода харчова (розпушувач) — 0,75 ч. л.
  • соняшникова олія без запаху – 3 ст. л. + трохи для промаслювання сковороди;
  • сіль дрібна – щіпка;
  • ванілін (за бажанням, для солодких млинців) – на кінчику ножа;
  • яйця курячі, категорії С-1 – 2 шт.;
  • цукор – 1 неповна ст. л. для несолодких млинців, 2 ст. л. — для солодких.

складові

Для вимірювання кількості інгредієнтів використовували склянку місткістю 250 куб. см.

Як приготувати тонкі з дірочками млинці, на кефірі з окропом, рецепт з фото покроково

Яйця розбити в миску та додати цукор. Кількість цукрового піску залежить від бажаного смаку готових млинців. Для нейтральних млинців достатньо 1 неповної столової ложки, щоб врівноважити кислоту кефіру. У десертні млинці можна покласти трохи більше цукру, але краще не переборщувати, так як тісто пригорятиме до сковорідки.

яйця з цукром

Відразу покласти в миску ванілін (ванільний екстракт або цукор) за смаком, якщо готується десертний варіант страви.

збити яйця

Збити до повного розчинення цукру.

Поставити чайник на плиту, щоб у потрібний момент була під рукою склянка окропу. Влити до збитих яєць кефір.

додати кефір

Борошно змішати з содою або розпушувачем, просіяти, додати в тісто млинця. Гасити соду не потрібно, потрібна реакція відбудеться за рахунок кислоти кефіру.

сода і борошно

Перемішати тісто лопаткою чи міксером (на повільній швидкості) до однорідної консистенції. На цьому етапі тісто вийде густим, майже як на оладки.

тісто

Влити в миску склянку окропу.

окріп

Швидко перемішати. Буде помітно, як тісто миттєво стане пористим, повітрянішим.

тісто

Додати олію. Добре перемішати.

додати олію

Правильно приготовлене млинцеве тісто на кефірі вийде обволікаючим, однорідним, з ложки стікатиме тонким безперервним струмком. Дати постояти тісту 3-5 хвилин і приступити до випікання.

на млинці

Готувати тонкі млинці рекомендується на спеціальній млинцевій або чавунній сковороді. Якщо сковорода не покрита антипригарним матеріалом, перед випіканням кожного млинця її слід змащувати тонким шаром жиру. Для цих цілей зручно використовувати кулінарний пензлик, змочений в олії або шматочок несоленого свинячого сала, нанизаний на вилку.

млинець

Перед випіканням кожного млинця необхідно добре розігрівати сковорідку: чим вища температура її поверхні, тим більше дірочок з’явиться на млинцях. Налити в нагріту сковороду трохи тіста, рівномірно розподіливши його по всій внутрішній поверхні дна. Випікати млинець на середньому вогні 1,5-2 хвилини.

млинець на сковороді

Перевернути млинець, підчепивши його лопаткою. Пекти до готовності — ще 40-60 секунд. Готові млинці складати один на інший, якщо сильно пересушилися краї, змастити їх шматочком олії.

Порада: якщо млинці готуються для подальшого фарширування, не слід сильно зарум’янювати. Подавати у теплому вигляді.
млинці на кефірі з дірочками

Смачного!

Коментарі до статті: 2
  1. Вікторія

    Велике дякую за рецепт. Давно хотіла приготувати млинці на кефірі. Спробувала цей рецепт. Млинці видалися ну дуже смачними. Куштували всією родиною

    Ответить
  2. Тетяна

    Чесно кажучи, раніше завжди готувала млинці на молоці, а це вирішила спробували щось новеньке. Дуже сподобався рецепт, млинці виходять ніжними та смачними. Добре смакують і з варенням, і з сиром, і з маковою начинкою. Поласували від душі!

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons