Смачні млинці на майонезі без краплі молока
Ми звикли, що найсмачніші млинці виходять на молоці. Однак приготувати їх можна і на воді з додаванням, наприклад, майонезу. Пропонований рецепт – це, до того ж, варіант солодких (десертних) млинців із ваніліном.
Смак їх вас приємно здивує. Крім того, приготування таких млинців – бюджетний варіант. А подати їх можна з солодким соусом. Дуже смачно!
Млинці на майонезі
- Борошно пшеничне – 160 г
- Майонез – 2 ст. ложки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. ложки
- Олія — 2 ст. ложки
- Вода тепла – 300 мл
- Сіль — 1 щіпка
- Ванілін – 1 щіпка
Смачний рецепт млинців на воді та майонезі з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти. Воду нагріти заздалегідь.
Яйця розбити в миску і за допомогою вінчика добре збити, а потім додати майонез, цукор, сіль та ванілін.
Масу збити за допомогою міксера, досягаючи однорідної тягучої суміші.
До суміші повільно підливати теплу воду, ретельно розмішуючи. Частину води залишити для остаточного доведення тіста до потрібної консистенції. Після цього додати просіяне борошно.
Все збити за допомогою міксера до однорідності, при необхідності розвести теплою водою, що залишилася, і влити рослинну олію.
Тісто остаточно вимішати.
Сковороду змастити маслом (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.
Обсмажити млинці до підрум’янювання із двох сторін на середньому вогні. Перший млинець обов’язково потрібно спробувати. Після дегустації можна відрегулювати кількість солі та цукру.
Складати готові млинці на воді один на один у стопку, щоб не підсихали.
Подати млинці з медом, сметаною, збитою з цукром, згущеним молоком, або з улюбленим солодким соусом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!