Меню

Салати 7.03.2024

Салат «Проліски» — найкращий салат для весняних свят

Салат який зачарує своїм ніжним зовнішнім виглядом та стане окрасою столу. Приготуємо салат, який порадує всіх не тільки своїм смаком, але і зовнішнім виглядом. Прекрасні «Проліски» розквітнуть за Вашим столом, викликаючи масу ніжних радісних почуттів та емоцій.

Приготувати такий салат найбільш актуально буде у весняні свята, або на свято Великодня, але й у будь-яку іншу пору року ця страва буде доречною, адже квіти серед снігу – це завжди диво!

Салат «Проліски» рецепт з фото якого ми пропонуємо, виконується шарами та оформляється у вигляді галявини, на якій «виросли перші квіти». На свій смак Ви можете змінити склад салату, залишивши лише його оформлення, але й запропонований варіант рецепту я дуже раджу спробувати, тому що в ньому використовується не варена картопля, а смажена, що робить його смак ексклюзивним.

Найкрасивіший і найсмачніший салат Проліски, рецепт з фото покроково

Інгредієнти для салату:

  • шинка – 200 г
  • печериці (свіжі чи заморожені) – 200 г
  • картопля – 2-3 бульби
  • сир – 150 г
  • яйце куряче — 3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина
  • майонез – 150 мл
  • сіль за смаком
  • олія – 4 ст. л.

Інгредієнти для прикраси:

  • зелена цибуля – 10-15 пір’я
  • зелень кропу чи петрушки – кілька гілочок
  • буряк свіжий – маленький шматочок
  • зубочистки – 10-15 штук

  • Кількість порцій: 8
  • Час підготовки: 30 хвили
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Призначення: обід, вечеря
  • Подія: 8 Березня, Великдень, День народження

Приготування салату за кроками

Насамперед займемося картоплею. Чистимо, ріжемо брусочками і смажимо на олії звичним чином. У процесі приготування трохи солимо.

смажена картопля

Використання смаженої картоплі, а не традиційно вареної, дійсно робить салат зовсім іншим, з цікавим насиченим смаком, не схожим на жодну іншу.

картопля

Після того як охолоне, ріжемо картоплю на дрібні кубики.

гриби

Печериці ріжемо скибочками, не дуже дрібно, викладаємо на сковороду з олією і обсмажуємо на середньому вогні, періодично перемішуючи. Солимо тільки після того, як випарується вся рідина, що виділилася з грибів.

 

Потім додаємо до грибів дрібнонарізану цибулю і продовжуємо обсмажувати до її м’якості (хвилин 5).

шинка

Шинку ріжемо кубиками розміром 5х5 мм.

сир

Сир подрібнюємо у дрібну тертку. Вибір сорту сиру за Вами, підійде будь-який.

Як виготовити «проліски» для салату

«Проліски» виготовлятимемо з вареного курячого яйця, точніше з білка.

яйця

Для цього варимо яйця круто, охолоджуємо і акуратно очищаємо від шкаралупи.

Зручно та швидко вирізати «квіти» за допомогою інструменту для карвінгу. З кожного яйця, трохи відступивши від краю до середини, вирізаємо один пролісок, з іншого кінця другий. Середина білка з жовтком при цьому залишаються недоторканими. Білок відокремлюємо та трьом на дрібній тертці.

За відсутності інструменту для карвінгу, можна це зробити ножем.

Салат «Проліски»

Для того, щоб «проліски» вийшли потрібного кольору, їх необхідно пофарбувати. Фарбуватимемо соком буряків. Для цього шматочок буряків трьом у дрібну тертку і віджимаємо сік, достатньо пів чайної ложки. Силіконовим пензлем покриваємо зовнішню поверхню і залишаємо на 10 хвилин.

Салат «Проліски»

Потім «квіти» перевертаємо та фарбуємо внутрішню поверхню.

Повністю «пролісок» збираємо з невеликої частини зеленого цибульного пера (близько 5 см), який насаджуємо на зубочистку, та приготовленого «бутону».

Як зібрати та оформити салат «Проліски»

Салат викладається шарами на плоскій тарілці, кожен шар покривається майонезною сіточкою.

Перший шар — смажена картопля.

Салат «Проліски»

Другий шар — печериці з цибулею.

Третій шар — яєчні жовтки, малюємо їх руками прям над поверхнею салату.

Четвертий шар — шинка.

П’ятий — сир. Ним покриваємо і боки салату.

салат з сиром

Цей шар необхідно рясно змастити майонезом та розрівняти за допомогою силіконової лопатки.

«Висаджуємо» наші «проліски» на «лужок».

Можна посадити всі квіти в центрі, а можна розподілити на кілька купок. Навколо «пролісків» розміщуємо решту пір’я зеленої цибулі, кінці яких закріплюємо на зубочистках.

Салат «Проліски»

Як ще не ростаючий «сніг» послужить яєчний білок, який розкладаємо між «квітами» і з боків салату. А подрібнена зелень кропу і петрушки зіграє роль «молодої трави, що вже пробивається».

Ось така мила чудова апетитна картина у нас вийшла.

Салат «Проліски»

Салат «Проліски» готовий до вживання відразу без витримки в холодильнику. Готуємо швидко, їмо із задоволенням!

Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons