Меню

Салати 7.03.2024

Святковий салат «Меркурій» — з куркою, огірком та чорносливом

Салат «Меркурій» з куркою, огірком та чорносливом – святковий, дуже смачний та нескладний у приготуванні. Найбільш ефектна подача — порційна, коли інгредієнти викладають шарами, використовуючи невеликі форми або кулінарне кільце діаметром 8-10 см.

Якщо готувати потрібно для великої компанії, краще зробити кілька салатів і поставити в різних місцях святкового столу. У цьому випадку можна використовувати кільце від роз’ємної форми для випічки або викласти шари в гарний салатник із прозорого скла.

Підготовка продуктів для салату Меркурій звичайна: куряче філе відварюємо та остуджуємо в бульйоні, зберігаючи тим самим соковитість м’яса. Щільний чорнослив замочуємо в окропі, м’який просто обдаємо гарячою водою. Яйця заздалегідь варимо на круто. Гриби обсмажуємо з цибулею – можна взяти як печериці, так і гливи або заморожені та попередньо відварені лисички.

Інгредієнти:

  • відварене куряче філе — 250-300 г;
  • гриби – 100 г;
  • свіжий огірок – 150 г;
  • цибуля – 1 велика головка;
  • чорнослив — жменя;
  • яйця – 2-3 шт;
  • олія рослинна – 2 ст. л;
  • майонез – до смаку;
  • перець чорний свіжомелений — 2 щіпки;
  • сіль за смаком.

продукти

Салат Меркурій рецепт з куркою, чорносливом, та свіжим огірком

На невеликі кубики шаткуємо цибулю. Розігрівши в сковороді олію, висипаємо цибульну нарізку і злегка обсмажуємо до появи золотистих цяток по краях кубиків.

цибуля

Гриби ріжемо довільно, але шматочки робимо невеликими. Додаємо до цибулі, перемішуємо. Збільшуємо вогонь, випарюємо сік і відразу зменшуємо нагрівання до тихого. Солимо, перчимо. Обсмажуємо гриби із цибулею хвилин п’ять, до готовності. Остуджуємо.

гриби

У центр тарілки ставимо кулінарне кільце або форму, що підходить по діаметру (обрізану банку або пластикову пляшку). Першим шаром викладаємо розпарений чорнослив, нарізавши сухофрукти широкими смужками.

чорнослив

На чорнослив викладаємо нарізане дрібними шматочками куряче м’ясо. Розрівнявши і злегка ущільнивши, змащуємо цей шар майонезом.

курка

Поверх викладаємо обсмажені з цибулею гриби (масло зі сковороди намагаємося не забирати). Рясно змащуємо майонезом, щоб наступний шар добре зафіксувати.

Салат Меркурій рецепт з куркою, чорносливом

Варені яйця натираємо через велику тертку, залишаємо трохи жовтка для оформлення салату. Висипаємо на гриби, розрівнюємо. Промазуємо майонезом.

яйця в салаті

Верхній шар робимо із огірків. Є кілька варіантів оформлення: нарізати огірки кубиком та висипати рельєфною гіркою. Нарізати півколом, викласти по колу внахлест. Або натерти через велику тертку і віджати від соку, щоб салат не потік. У будь-якому випадку готове блюдо вийде святковим, ошатним і смачним.

огірок

Зібраний шарами салат Меркурій із чорносливом та куркою ставимо на півгодини-годину в холодильник.

Салат Меркурій рецепт з куркою, чорносливом, та свіжим огірком

Перед подачею прикрашаємо на власний розсуд. Смачного!

Салат Меркурій рецепт з куркою, чорносливом, та свіжим огірком

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons