Меню

Млинці та оладки 9.03.2024

Млинці з м’ясом, запечені в сирному соусі

Особливо смачні млинці з різними звичайними та оригінальними начинками. У запропонованому рецепті млинці нафаршировані м’ясною начинкою, але запікаються під смачним соусом. Подають їх у гарячому вигляді, поки сир у соусі не застиг. Готуйте та ділитесь враженнями!

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Молоко – 1 склянка
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль за смаком

Начинка:

  • Свинина (м’якоть) – 350 г
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Олія або маргарин – 1 ст. ложка
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль за смаком

Соус:

  • Молоко – 1 склянка
  • Масло вершкове або маргарин — 1 ст. ложка
  • Борошно пшеничне – 1 ст. ложка
  • Соус томатний – 1 ст. ложка
  • Сир твердий або напівтвердий – 100 г
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Олія або маргарин – за потребою
  • Сухарі панірувальні – за потребою

Млинці з м’ясом, запечені в соусі з сиром в духовці

Підготувати всі інгредієнти для тіста.

У миску вбити яйця, додати сметану, цукор та сіль.

Суміш збити.

До суміші додати молоко.

Все знову збити.

Додати просіяне борошно.

Тісто збити за допомогою міксера і додати олію.

Масу знову добре збити.

Сковороду змастити маслом (лише один раз, перед першим млинцем), а потім на середину сковороди ополоником налити порцію тіста і покрутити сковороду так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну.

Обсмажити млинці до підрум’янювання із двох сторін на середньому вогні. Перший млинець обов’язково потрібно спробувати. Після дегустації можна відрегулювати кількість солі та цукру.

Складати готові млинці один на один, щоб не підсихали.

млинці

Підготувати усі необхідні інгредієнти для начинки.

М’ясо обмити, розрізати на кілька шматків, викласти в каструлю, залити гарячою водою і відварити до м’якості. Щоб визначити готовність м’яса, його потрібно проколоти гострою лучинкою. У місці проколу готове м’ясо дає прозорий сік, без ознак крові.

Розрізати м’ясо на дрібні шматочки.

Цибулину очистити та подрібнити.

Викласти цибулю на сковороду з розігрітою олією і обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.

Викласти м’ясо та цибулю в чашу блендера та подрібнити. Можна також пропустити через дрібні грати м’ясорубки.

Перекласти фарш у миску, додати перець та сіль.

Начинку ретельно вимішати.

На млинці покласти по столовій ложці (з верхом) начинки.

Згорнути млинці конвертом.

Форму для запікання змастити маслом та обсипати панірувальними сухарями, а потім викласти в неї приготовані млинці.

Підготувати усі інгредієнти для соусу.

Сир натерти на дрібній тертці.

На сковороді розтопити масло, всипати борошно і при помішуванні обсмажити її до кремового кольору.

До борошняної кашки додати томатний соус.

Все перемішати, влити молоко та знову перемішати.

Всипати тертий сир.

Помішуючи соус, досягти повного розчинення сиру.

Соусом, що вийшов, полити млинці.

Помістити форму в духовку, розігріту до температури 180 ºС, і запікати млинці протягом 15-20 хвилин.

Млинці з м'ясом, запечені в соусі з сиром в духовці

Подати млинці у гарячому вигляді.

Млинці з м'ясом, запечені в соусі з сиром в духовці

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons