Пиріжки із сметанного тіста з апельсинами
Сьогодні ділюся рецептом приготування оригінальних і дуже смачних пиріжків із апельсинами. Головна умова хорошого результату – не пересушити у духовці. Тісто готується з готової суміші для млинців. На його приготування піде мінімум часу.
Начинка теж готується дуже просто та швидко. А смак у пиріжків просто чарівний! Готуйте та насолоджуйтесь новою незвичайною випічкою!
Складові:
- Борошно млинцеве – 350 г
- Сметана – 250 г
- Олія — за потребою
Начинка:
- Апельсини – 2 шт.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. ложка
- Цукор-пісок – 1,5 ст. ложки
Для змащення:
- Жовтки яєчні – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. ложки.
Пиріжки із сметанного тіста з апельсинами
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Апельсини вимити, очистити від шкірки, старанно видаляючи білий шар підкорку (альбедо), розібрати на часточки, зняти з них всі плівки і мембрани, видалити кісточки і розрізати кожну на 3-4 частини.
У миску просіяти борошно і додати сметану.
Вимісити м’яке тісто.
Приготоване тісто розкотити в пласт і вирізати склянкою або кільцем формувальним кружальцем кружечки необхідного діаметру. Посипати кожен кружальце невеликою кількістю крохмалю, покласти 1 ч. ложку подрібненого апельсина і посипати цукром.
Протилежні частини кружки накласти один на інший так, щоб вийшов невеликий рулетик. Кінці рулетика плескати ребром долоні.
Далі з’єднати кінці рулетика, наклавши один кінець на інший і добре притиснувши.
Перевернути рулетик, притиснути його і надати пиріжку акуратну форму.
Яєчний жовток збити вилкою з 1 ст. ложкою молока.
Деко вистелити листом фольги, змастити її олією, викласти пиріжки швом вниз і змастити їх жовтковою сумішшю.
Помістити деко в духовку, розігріту до температури 180 ºС, і випікати пиріжки до рум’яної скоринки.
Подати пиріжки із апельсинами з улюбленим напоєм.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!