Меню

Пирiжки 8.11.2024

Пиріжки із сметанного тіста з апельсинами

Сьогодні ділюся рецептом приготування оригінальних і дуже смачних пиріжків із апельсинами. Головна умова хорошого результату – не пересушити у духовці. Тісто готується з готової суміші для млинців. На його приготування піде мінімум часу.

Начинка теж готується дуже просто та швидко. А смак у пиріжків просто чарівний! Готуйте та насолоджуйтесь новою незвичайною випічкою!

Складові:

  • Борошно млинцеве – 350 г
  • Сметана – 250 г
  • Олія — ​​за потребою

Начинка:

  • Апельсини – 2 шт.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. ложка
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. ложки

Для змащення:

  • Жовтки яєчні – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. ложки.

Пиріжки із сметанного тіста з апельсинами

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Апельсини вимити, очистити від шкірки, старанно видаляючи білий шар підкорку (альбедо), розібрати на часточки, зняти з них всі плівки і мембрани, видалити кісточки і розрізати кожну на 3-4 частини.

У миску просіяти борошно і додати сметану.

Вимісити м’яке тісто.

Приготоване тісто розкотити в пласт і вирізати склянкою або кільцем формувальним кружальцем кружечки необхідного діаметру. Посипати кожен кружальце невеликою кількістю крохмалю, покласти 1 ч. ложку подрібненого апельсина і посипати цукром.

Протилежні частини кружки накласти один на інший так, щоб вийшов невеликий рулетик. Кінці рулетика плескати ребром долоні.

 

Далі з’єднати кінці рулетика, наклавши один кінець на інший і добре притиснувши.

Перевернути рулетик, притиснути його і надати пиріжку акуратну форму.

Яєчний жовток збити вилкою з 1 ст. ложкою молока.

Деко вистелити листом фольги, змастити її олією, викласти пиріжки швом вниз і змастити їх жовтковою сумішшю.

Помістити деко в духовку, розігріту до температури 180 ºС, і випікати пиріжки до рум’яної скоринки.

Подати пиріжки із апельсинами з улюбленим напоєм.

Пиріжки із сметанного тіста з апельсинами

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons