Шоколадний торт на сковороді – чудовий варіант, якщо немає духовки
Якщо у вас немає духовки, то ви і без неї зможете приготувати смачний шоколадний торт. Також плюс цього покрокового рецепту з фото, що коржі випікаються дуже швидко, по кілька хвилин на сковороді.
А влітку це дуже зручно. Адже не хочеться вмикати духовку, коли в хаті і так спека.
Коржі виходять дуже ніжними і пористими, що просто тануть у роті. Крем для торта можна використовувати будь-який (сметаний, вершковий, шоколадний, заварний або просто змастити варенням).
Інгредієнти для коржів:
- борошно -1,5 ст.
- молоко — 125 мл.;
- окріп –125 мл.;
- яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія-50 мл.
- какао -3 ст.
- цукор -1 ст.;
- розпушувач -1 ч. л.
- сода -0,5 ч. л.;
- сіль – щіпка.
Для крему:
- сметана від 20% жирності -400 г;
- цукор –100 г;
- ванільний цукор – до смаку.
Як приготувати шоколадний торт на сковороді з сметаним кремом
У мисці змішуємо яйце, сіль та молоко.
Потім в окрему миску просіємо борошно, додаємо цукор, какао, розпушувач і гасимо соду оцтом або лимонним соком.
Поєднуємо інгредієнти.
Потім вливаємо окроп і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Завдяки цій процедурі тісто заварюється, і коржі виходять такими ніжними та повітряними. Вливаємо олію і перемішуємо. Тісто виходить як на густі оладки, пузириться небагато.
Змащуємо сковорідку трохи олією, розігріваємо і виливаємо трохи тіста, розподіляємо по дну сковорідки. Смажимо коржі на середньому вогні.
Перед кожним коржем змащуємо дно сковорідки олією, щоб вони не підгоряли. Смажимо по 1 -2 хвилини з кожного боку.
Поки коржі остигають, приготуємо крем. До сметани всипаємо цукор.
І збиваємо крем до повного розчинення цукру.
Змащуємо торт збитим кремом.
Прикрашаємо на власний розсуд. Даємо трохи просочитись і можна подавати до столу.
Смачного.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!