Меню

Закуски 20.01.2024

Готуємо найсмачніше мелене сало з часником та спеціями

В інтернеті можна знайти величезний перелік рецептів з приготування меленого сала, але саме цей підкорив моїх рідних та близьких простотою приготування та яскравим, але ніжним смаком. До того ж його зручно мастити на хліб, змащувати сковороду під час смаження картоплі та інших овочів.

Я рекомендую цей рецепт, як роками перевірений на мені та всіх моїх друзів. У результаті у мене вийшов смачний бутерброд із салом.

Для рецепту знадобиться:

  • Сало – 1 кг.
  • Часник – 2 голівки.
  • Сіль – 3 ст. ложки.
  • Перець – 1 ст. ложки.

Солоне мелене сало у вигляді закуски

Солоне мелене сало у вигляді закуски із чорним хлібом

Часник очистити. Сіль змішати з перцем та іншими спеціями на ваш смак.

Я дотримуюсь класичного рецепту приготування цього сала, тож нічого більше не додаю. Але ви можете зробити кілька порцій із різними смаками. Наприклад, з кмином, розмарином або лавровим листом.

 

часник

Сало відокремити від шкірки та порізати дрібними шматочками.

Солоне мелене сало у вигляді закуски

 

Пропустити через м’ясорубку із додаванням часнику. Не додавайте весь часник разом. Може вийти так, що ви не зможете рівномірно перемішати масу, тому краще додавати часник акуратно, поступово і в рівних кількостях.

Солоне мелене сало у вигляді закуски

У масу всипати сіль та перець, ретельно перемішати. Забрати в холодильник на добу, після чого дістати і перемішати ще раз.

Деякі господині залишають сало за кімнатної температури, щоб воно краще просолилося. Вирішувати вам, але одна справа залишити смачне сало при кімнатній температурі 23 градуси, і зовсім інше при температурі 32 градуси. Я волію не ризикувати і прибираю сало на нижню полицю холодильника.

Солоне мелене сало у вигляді закуски
Подавати смачне сало з часником, зеленою цибулею. Гострим перцем і звичайно ж свіжим хлібом у вигляді бутерброду із салом.

Якщо ви урізноманітнювали рецепт і додали в сало інші спеції, то буде цікавіше подати його в різних невеликих піалах, прикрашених спеціями.

Сподіваюся, що ви оціните цей рецепт і ця страва стане частим гостем на вашому столі. Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons