Готуємо найсмачніше мелене сало з часником та спеціями
В інтернеті можна знайти величезний перелік рецептів з приготування меленого сала, але саме цей підкорив моїх рідних та близьких простотою приготування та яскравим, але ніжним смаком. До того ж його зручно мастити на хліб, змащувати сковороду під час смаження картоплі та інших овочів.
Для рецепту знадобиться:
- Сало – 1 кг.
- Часник – 2 голівки.
- Сіль – 3 ст. ложки.
- Перець – 1 ст. ложки.
Солоне мелене сало у вигляді закуски із чорним хлібом
Часник очистити. Сіль змішати з перцем та іншими спеціями на ваш смак.
Я дотримуюсь класичного рецепту приготування цього сала, тож нічого більше не додаю. Але ви можете зробити кілька порцій із різними смаками. Наприклад, з кмином, розмарином або лавровим листом.
Сало відокремити від шкірки та порізати дрібними шматочками.
Пропустити через м’ясорубку із додаванням часнику. Не додавайте весь часник разом. Може вийти так, що ви не зможете рівномірно перемішати масу, тому краще додавати часник акуратно, поступово і в рівних кількостях.
У масу всипати сіль та перець, ретельно перемішати. Забрати в холодильник на добу, після чого дістати і перемішати ще раз.
Деякі господині залишають сало за кімнатної температури, щоб воно краще просолилося. Вирішувати вам, але одна справа залишити смачне сало при кімнатній температурі 23 градуси, і зовсім інше при температурі 32 градуси. Я волію не ризикувати і прибираю сало на нижню полицю холодильника.
Якщо ви урізноманітнювали рецепт і додали в сало інші спеції, то буде цікавіше подати його в різних невеликих піалах, прикрашених спеціями.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!