Меню

Закуски 9.08.2023

Запечене сало в рукаві та з овочами в духовці

Нещодавно відкрила для себе такий чудовий винахід на кухні як рукав для запікання. Він завжди виручає: якщо прийшов з роботи, і немає часу готувати вечерю, склав продукти в рукав, відправив у духову шафу і вечерю готовий. У ньому чудово виходить риба, м’ясо, овочі. Продукти у рукаві готуються без зайвих жирів у власному соку. Відкриттям для мене стало запечене в духовці в рукаві.

Шматок сала просто тане в роті і манить усіх своїм ароматом, а на вигляд просто незрівнянно. Для аромату я кладу цибулю, моркву, часник, спеції – стандартний набір будь-якої господині. 40 хвилин запікання та сало готове. Швидко та просто можна приготувати наш улюблений продукт, любителям сала цей рецепт точно сподобається.

Для приготування запеченого сала в рукаві нам знадобиться 2 години.
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти:

  • Свиняче сало — 1 кілограм
  • Ріпчаста цибуля — 2 цибулини
  • Морква молода — 1 штука
  • Часник — 5 зубчиків
  • Сіль, спеції (чорний мелений перець, коріандр, паприка та сушений базилік) на смак.
  • Рукав для запікання — 1 штука

Смачне сало, запечене в духовці, в рукаві. Покроковий рецепт з фото

Етапи приготування:

Купуємо на ринку свіже сало з прорізом м’яса, саме свіже, не морожене.

сало

Готуємо сало у духовці

Цибулю і моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і нарізаємо великими кільцями. Часник чистимо і промиваємо.

овочі

Сало посипаємо сіллю та спеціями, ножем робимо надрізи та вставляємо часник. Можна придбати на ринку спеціальні спеції для сала.

сало з спеціями

Відрізаємо рукав за розміром сала та залишаємо місце для зв’язування краю. Один край щільно зав’язуємо і кладемо на низ морквину із цибулею.

рукав

Слідом викладаємо сало зі спеціями. Жодного масла, сало в духовці запікатиметься з овочами у власному соку. Закриваємо інший край рукава щільно за допомогою спеціальних прищіпок.

сало в духовке

Ставимо в духовку і запікаємо сало при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.

сало в духовке

Час минув. Сало запечене у духовці готове. Тепер воно має охолонути у тому ж рукаві.

сало в духовке

Коли сало охололо, перекладаємо його на тарілку. На жирі, що залишився, можна посмажити картоплю з грибами, буде дуже смачно.

сало в духовке

Сало в духовці можна приготувати у різний спосіб, засолити, відварити, заморозити, закоптити, а ось запікають у рукаві рідко. Сало виходить неймовірно ароматним, соковитим яскравого кольору. Подавати його можна у поєднанні з часником, зеленою цибулею, гірчицею, хріном. Таке сало може довго зберігається, але, як правило, його швиденько з’їдають та просять добавку. Ось так просто, без зайвих зусиль, а головне корисно можна запекти в рукаві сало.

сало в духовке

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons