Запечене сало в рукаві та з овочами в духовці
Нещодавно відкрила для себе такий чудовий винахід на кухні як рукав для запікання. Він завжди виручає: якщо прийшов з роботи, і немає часу готувати вечерю, склав продукти в рукав, відправив у духову шафу і вечерю готовий. У ньому чудово виходить риба, м’ясо, овочі. Продукти у рукаві готуються без зайвих жирів у власному соку. Відкриттям для мене стало запечене в духовці в рукаві.
Шматок сала просто тане в роті і манить усіх своїм ароматом, а на вигляд просто незрівнянно. Для аромату я кладу цибулю, моркву, часник, спеції – стандартний набір будь-якої господині. 40 хвилин запікання та сало готове. Швидко та просто можна приготувати наш улюблений продукт, любителям сала цей рецепт точно сподобається.
- Кількість порцій: 4
Інгредієнти:
- Свиняче сало — 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля — 2 цибулини
- Морква молода — 1 штука
- Часник — 5 зубчиків
- Сіль, спеції (чорний мелений перець, коріандр, паприка та сушений базилік) на смак.
- Рукав для запікання — 1 штука
Смачне сало, запечене в духовці, в рукаві. Покроковий рецепт з фото
Етапи приготування:
Купуємо на ринку свіже сало з прорізом м’яса, саме свіже, не морожене.
Готуємо сало у духовці
Цибулю і моркву чистимо, промиваємо під проточною водою і нарізаємо великими кільцями. Часник чистимо і промиваємо.
Сало посипаємо сіллю та спеціями, ножем робимо надрізи та вставляємо часник. Можна придбати на ринку спеціальні спеції для сала.
Відрізаємо рукав за розміром сала та залишаємо місце для зв’язування краю. Один край щільно зав’язуємо і кладемо на низ морквину із цибулею.
Слідом викладаємо сало зі спеціями. Жодного масла, сало в духовці запікатиметься з овочами у власному соку. Закриваємо інший край рукава щільно за допомогою спеціальних прищіпок.
Ставимо в духовку і запікаємо сало при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.
Час минув. Сало запечене у духовці готове. Тепер воно має охолонути у тому ж рукаві.
Коли сало охололо, перекладаємо його на тарілку. На жирі, що залишився, можна посмажити картоплю з грибами, буде дуже смачно.
Сало в духовці можна приготувати у різний спосіб, засолити, відварити, заморозити, закоптити, а ось запікають у рукаві рідко. Сало виходить неймовірно ароматним, соковитим яскравого кольору. Подавати його можна у поєднанні з часником, зеленою цибулею, гірчицею, хріном. Таке сало може довго зберігається, але, як правило, його швиденько з’їдають та просять добавку. Ось так просто, без зайвих зусиль, а головне корисно можна запекти в рукаві сало.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!