Як приготувати пряний і дуже смачний маринований оселедець вдома
Якщо ви не байдужі до солоної рибки, тоді цей смачний рецепт обов’язково вам сподобається. Приготуйте оселедець маринований за цим рецептом у домашніх умовах і пригостить своїх рідних смачною закускою.
Маринований оселедець відмінно гармонує з відвареною, смаженою, печеною картоплею. Його можна подати до кухля холодного пива або покласти на скибочку сірого хліба. Ьаким способом можна також зробити кільку пряного посолу.
Інгредієнти:
- Оселедець свіжоморожений 2 шт.
Маринад:
- Вода 1 л
- Цукор 80 г
- Сіль 80 г
- Оцет столовий 9% 90 м
- Паприка сушена 2 ч. л
- Коріандр насіння 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 8-10 шт
- Перець запашний 8-10 шт
- Лавровий лист 1-2 шт.
- Час приготування: 12 годин
- Кількість порцій: 5
Оселедець маринований в домашніх умовах, дуже смачний рецепт з фото
Маринувати рибу потрібно у холодному розсолі, відповідно, потрібно приготувати маринад. Влийте воду в каструлю. Всипте сіль, цукор, сушену паприку, насіння коріандру, лавровий лист, перець чорний і запашний. Перемішайте та відправте на вогонь. Після закипання, влийте столовий оцет. Перемішайте і зніміть з вогню. Остудіть до кімнатної температури.
Тепер, саме час, підготувати рибку. Оселедець заздалегідь дістаньте із морозильної камери. Розморозьте. Обріжте плавці з усіх боків та хвіст. Видаліть голову. Сперечте животик і очистіть від нутрощів. Якщо є ікра чи молоки, не викидайте. Їх також можна маринувати.
Тушку оселедця наріжте порційними шматочками шириною 1-1,5 см.
Перемістіть рибу в маринад. Поставте маринуватися в прохолодне місце. Якщо хочете отримати малосольну рибу, маринуйте 6-7 годин. Щоб вийшов добре солона оселедець, на маринування піде 11-12 годин.
Оселедець маринований з прянощами готовий.
Дістаньте шматочки риби з маринаду та опустіть у чисту тару щільно один до одного. Щоб збільшити термін зберігання, залийте олією і відправте в холодильник.
Зберігайте не більше тижня. Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!