Смачні горохові котлети, рецепт на кожен день
Найпоширенішим видом котлет на наших столах є м’ясні котлети. Однак за своїми поживними та смаковими властивостями горохові котлети анітрохи не поступаються їм.
Вперше про корисні властивості гороху заговорили на Близькому Сході та в Індії. На європейських столах цей продукт з’явився вже до 17 століття. Величезна і незаперечна користь гороху по праву полягає в тому наборі корисних речовин, що наповнюють кожну горошинку. Це і кальцій, магній, калій, йод, і білки, і вуглеводи. Ну і, звичайно, вітаміни.
У 100 г гороху міститься приблизно 300-330 ккал.
Інгредієнти:
- Горох (сухий): 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква -1 шт.
- Петрушка: 1 пучок.
- Яйце: 1 шт.
- Сіль: 1 щіпка
- Перець чорний мелений: 2-5 г
- Олія: 2-3 ст. л.
- Часник для соусу -2 зубчики
Як приготувати горохові котлети, рецепт з фото покроково
Попередньо горох потрібно замочити у воді на 2-3 години.
Потім розбухлий горох пропустити разом з цибулею через м’ясорубку або подрібнити блендером.
Дрібно порубати зелень, моркву потрібно натерти на тертці.
Змішати їх із гороховим фаршем. Додати яйце, посолити та поперчити.
З маси, що вийшла, сформувати котлети.
Обсмажувати такі котлети необхідно з двох сторін до утворення хрусткої скоринки. Також можна обваляти котлети в панірувальних сухарях.
До цієї страви чудово підійде часниковий соус.
Часник потрібно подрібнити в часнику, додати соняшникової олії 2 столові ложки і кип’яченої води 200 грам, посолити за смаком. За бажанням можна додати подрібнену зелень.
Ось такі горохові котлетки в нас вийшли.
Перед подачею поливаємо горохові котлети часниковим соусом.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!