Меню

Гарячі страви 23.09.2023

Шкільні котлети — рецепт за старим держстандартом

Шкільні котлети, за шкільним держстандартом. Відмінність таких котлет була в тому, що замість білого хліба додавали чорний житній хліб. Хоча в них додається багато хліба, вони виходять дуже смачними, соковитими і ні з чим не можна порівняти за смаком. Приготуйте та згадайте цей знайомий смак з дитинства.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш (яловичина + свинина) – 450 г;
  • цибуля — 1 велика головка
  • часник – 4 часточки;
  • яйце – 1 шт;
  • житній хліб – 350 г;
  • сіль — 1 ч. л. без гірки чи до смаку;
  • чорний мелений перець – 0,5 ч. л. або до смаку;
  • олія – 2-3 ст. л;
  • білі панірувальні сухарі – 3-4 ст. л.

фарш

Котлети Шкільні як у їдальні, покроковий рецепт з фото

Перекладіть фарш у велику миску, додайте сіль з перцем. Розбийте яйце. Велику цибулину та часникові часточки подрібніть через дрібну тертку або пропустіть через м’ясорубку, розмолотіть блендером у кашку. Додати до фаршу.

фарш

Скибочки чорного хліба розмочіть у холодній воді. Відіжміть і розімніть в кашку руками або прокрутіть на м’ясорубці. Хлібну кашку перекладіть у миску з фаршем.

Хліб використовуйте житній, з кислуватим присмаком, сірий або висівковий для цього рецепту котлет категорично не підходить, смак буде зіпсований.

Кількість хліба не зменшуйте, за рецептурою його має бути за вагою майже стільки ж, скільки фаршу. Саме житній хліб дає котлетам дуже незвичайний смак, вони виходять пишними та соковитими.

хліб

Руками змішайте всі продукти і потім ретельно відбийте фарш, він має стати майже однорідним, клейким та досить щільним, але не тугим.

шкільні котлети

У тарілку насипте білі панірувальні сухарі. Зліпите вологими руками овальні котлети, потім приплюсніть їх і обваляйте в паніровці.

шкільні котлети

Нагрійте в сковороді масло, викладіть порцію котлет. На середньому вогні обсмажте з одного боку близько п’яти хвилин або до рум’яної скоринки.

шкільні котлети

У міру обсмажування перевертайте котлети, обсмажуйте інший бік стільки ж часу. Після обсмажування котлети складіть у жароміцну форму, влийте ложку води, накрийте і поставте хвилин на 5-7 в гарячу духову шафу, доведіть до повної готовності.

шкільні котлети

М’ясні котлети з житнім хлібом чудово поєднуються з будь-яким гарніром, салатами, овочами, соусом, кетчупом. Подавайте їх гарячими чи теплими. Смачного!

шкільні котлети

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons