Баклажани в аджиці на зиму — запам’ятайте цей шалений рецепт
Баклажани в аджиці на зиму – це смачна та ароматна заготовка, яка порадує вас не лише гарним зовнішнім виглядом. Завдяки аджиці баклажани набувають насичений та гострий смак.
Всі, хто любить гострі закуски, поспішайте записати або запам’ятати цей шалений рецепт.
Готується він дуже просто, навіть без стерилізації, тому будь-який новачок у кулінарії зможе подужати всі процеси. Для сьогоднішньої заготівлі ми приготуємо аджику та зваримо в ній баклажани. Нерідко взимку крім ковбаси та сиру на стіл ми ставимо зимові салати та соління. Баклажани в аджиці стануть ідеальним варіантом, щоб насолодитися овочами у пікантному соусі.
Готувати аджику можна на власний смак, роблячи її більш менш гострою. Для соусу нам знадобляться свіжі томати, часник, гіркий перець, а також трохи хрону.
Інгредієнти для баклажанів:
- баклажани – 1 кг;
- помідори – 1 кг
- солодкий перець – 300 г;
- часник – 4-5 зубчиків;
- корінь хрону – 4-5 см;
- гострий перець чилі – 1 шт.;
- сіль – 1,5 столов. л.;
- цукор – 1 чайн. л.;
- оцет 9% – 2 столов. л.
- олія – 60 грам.
Смачні баклажани в аджиці, рецепт на зиму без стерилізації
Баклажани миємо і нарізаємо кружальцями або півкільцями, якщо овочі великі. Шкірку ми не зрізаємо, у такому вигляді баклажани збережуть свою форму після тушіння в аджиці.
Для аджики почистимо та наріжемо всі необхідні овочі: помідори розріжемо на часточки, почистимо перець, корінь хрону та часник. Овочі розріжемо на кілька частин, щоб було зручніше крутити через м’ясорубку.
Прокрутити овочі на м’ясорубці або подрібнити за допомогою блендера. Відправимо аджику в каструлю, додамо до неї цукор та сіль.
Наллємо олію і почнемо варити. Варимо аджику 10-15 хвилин, щоб вона добре закипіла.
Закладаємо шматочки баклажанів і тушкуємо ще 25 хвилин.
Пару разів перемішаємо і за 5 хвилин до готовності наллємо оцут. Чекаємо, коли аджика з баклажанами знову закипить та знімаємо з плити.
У чисті стерилізовані баночки укладаємо баклажани в аджику. Намагаємося чергувати кружки баклажан та аджику, щоб вийшло чергування шарів.
Закочуємо кришками, ставимо під «шубу» і чекаємо, коли повністю охолоне.
Зберігаємо баклажани в аджиці в темній коморі або підвалі.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!