Меню

Рецепти на зиму 21.09.2023

Баклажани в аджиці на зиму — запам’ятайте цей шалений рецепт

Баклажани в аджиці на зиму – це смачна та ароматна заготовка, яка порадує вас не лише гарним зовнішнім виглядом. Завдяки аджиці баклажани набувають насичений та гострий смак.
Всі, хто любить гострі закуски, поспішайте записати або запам’ятати цей шалений рецепт.

Готується він дуже просто, навіть без стерилізації, тому будь-який новачок у кулінарії зможе подужати всі процеси. Для сьогоднішньої заготівлі ми приготуємо аджику та зваримо в ній баклажани. Нерідко взимку крім ковбаси та сиру на стіл ми ставимо зимові салати та соління. Баклажани в аджиці стануть ідеальним варіантом, щоб насолодитися овочами у пікантному соусі.

Готувати аджику можна на власний смак, роблячи її більш менш гострою. Для соусу нам знадобляться свіжі томати, часник, гіркий перець, а також трохи хрону.

Найяскравіший продукт у такому наборі – гострий перець чилі. Якщо любите, щоб аджика була обпікаючою, кладіть 2 штуки сміливо. Для менш гострого соусу використовуйте 0,5-1 шт. Часник і корінь хрону додадуть не так багато гостроти, зате аджика вийде дуже ароматною і пікантною на смак.

Інгредієнти для баклажанів:

  • баклажани – 1 кг;
  • помідори – 1 кг
  • солодкий перець – 300 г;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • корінь хрону – 4-5 см;
  • гострий перець чилі – 1 шт.;
  • сіль – 1,5 столов. л.;
  • цукор – 1 чайн. л.;
  • оцет 9% – 2 столов. л.
  • олія – 60 грам.

Смачні баклажани в аджиці, рецепт на зиму без стерилізації

Баклажани миємо і нарізаємо кружальцями або півкільцями, якщо овочі великі. Шкірку ми не зрізаємо, у такому вигляді баклажани збережуть свою форму після тушіння в аджиці.

Баклажани в аджиці на зиму

Для аджики почистимо та наріжемо всі необхідні овочі: помідори розріжемо на часточки, почистимо перець, корінь хрону та часник. Овочі розріжемо на кілька частин, щоб було зручніше крутити через м’ясорубку.

овочі

Прокрутити овочі на м’ясорубці або подрібнити за допомогою блендера. Відправимо аджику в каструлю, додамо до неї цукор та сіль.

Баклажани в аджиці на зиму

Наллємо олію і почнемо варити. Варимо аджику 10-15 хвилин, щоб вона добре закипіла.

Баклажани в аджиці на зиму

Закладаємо шматочки баклажанів і тушкуємо ще 25 хвилин.

Баклажани в аджиці на зиму

Пару разів перемішаємо і за 5 хвилин до готовності наллємо оцут. Чекаємо, коли аджика з баклажанами знову закипить та знімаємо з плити.

Баклажани в аджиці на зиму

У чисті стерилізовані баночки укладаємо баклажани в аджику. Намагаємося чергувати кружки баклажан та аджику, щоб вийшло чергування шарів.

Баклажани в аджиці на зиму

Закочуємо кришками, ставимо під «шубу» і чекаємо, коли повністю охолоне.

Баклажани в аджиці на зиму

Зберігаємо баклажани в аджиці в темній коморі або підвалі.

Баклажани в аджиці на зиму

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons