Меню

Рецепти на зиму 4.09.2023

Баклажани «Язика відкусиш» — бабусин рецепт з перцем на зиму

Готуємо баклажани з перцем на зиму: заготівля виходить на стільки смачною — мало язика не відкусиш! Такі баклажани взимку можна просто їсти ложкою з банки, вприкуску зі скибочкою свіжого хліба.

Повірте, цей бабусин рецепт баклажанів повинен вам сподобатися, так як взимку заготівля просто зникне з полиць ваших комор, баклажани можна подати як на повсякденний стіл, так і на святковий.

Завдяки додаванню солодкого перцю, соус виходить неймовірно ароматним, з легкою солодкуватою ноткою. Подавати до столу баклажани можна з м’ясними стравами, рибою чи птицею.

 

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;
  • солодкий перець – 500 г
  • помідори – 300 г;
  • томат – 2 склянки;
  • цукор – 1 ст.
  • сіль — 1 ч. л.;
  • оцет 9% – 1 ст.л.;
  • олія  – 80 мл;
  • часник – 3 зубчики.

Як приготувати баклажани з перцем на зиму, смачний рецепт з фото

Підготувати усі необхідні інгредієнти за списком. Вибрати свіжі смачні баклажани, які не гірчать та мають тонку шкірку. Вимити баклажани та нарізати часточками або смужками.

баклажан

Солодкий перець також очистити від насіння та видалити всі перегородки. Половинки перців сполоснути, просушити та нарізати смужками.

перець

Соковиті стиглі помідори вимити та просушити. Нарізати шматочками помідори невеликого розміру, місце зростання плодоніжки видалити.

помідори

У сковороді з високими бортами прогріти олію. Перекласти в сковороду підготовлені баклажани і підсмажити кілька хвилин.

смажити баклажан

Після цього додати в сковороду нарізку перцю і помідорів. Перемішати всі інгредієнти та підсмажити ще кілька хвилин.

баклажани з перцем на зиму

Влити в овочі томат і додати сіль, цукор і трохи меленого перцю. Накрити сковороду кришкою та поставити на маленький вогонь. Тушити баклажани 17-20 хвилин на невеликому вогні.

В кінці приготування додати до сковороди пропущений на пресі часник, влити оцет, перемішати і вимкнути вогонь.

баклажани з перцем на зиму

Розкласти баклажани по стерильним банкам, закатати кришками і поставити вгору дном, укутати ковдрою і залишити на добу в спокої.

баклажани з перцем на зиму

Зберігати баклажани у льоху або коморі.

баклажани з перцем на зиму

Смачного!

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons