Баклажани «Язика відкусиш» — бабусин рецепт з перцем на зиму
Готуємо баклажани з перцем на зиму: заготівля виходить на стільки смачною — мало язика не відкусиш! Такі баклажани взимку можна просто їсти ложкою з банки, вприкуску зі скибочкою свіжого хліба.
Повірте, цей бабусин рецепт баклажанів повинен вам сподобатися, так як взимку заготівля просто зникне з полиць ваших комор, баклажани можна подати як на повсякденний стіл, так і на святковий.
Інгредієнти:
- баклажани – 1 кг;
- солодкий перець – 500 г
- помідори – 300 г;
- томат – 2 склянки;
- цукор – 1 ст.
- сіль — 1 ч. л.;
- оцет 9% – 1 ст.л.;
- олія – 80 мл;
- часник – 3 зубчики.
Як приготувати баклажани з перцем на зиму, смачний рецепт з фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти за списком. Вибрати свіжі смачні баклажани, які не гірчать та мають тонку шкірку. Вимити баклажани та нарізати часточками або смужками.
Солодкий перець також очистити від насіння та видалити всі перегородки. Половинки перців сполоснути, просушити та нарізати смужками.
Соковиті стиглі помідори вимити та просушити. Нарізати шматочками помідори невеликого розміру, місце зростання плодоніжки видалити.
У сковороді з високими бортами прогріти олію. Перекласти в сковороду підготовлені баклажани і підсмажити кілька хвилин.
Після цього додати в сковороду нарізку перцю і помідорів. Перемішати всі інгредієнти та підсмажити ще кілька хвилин.
Влити в овочі томат і додати сіль, цукор і трохи меленого перцю. Накрити сковороду кришкою та поставити на маленький вогонь. Тушити баклажани 17-20 хвилин на невеликому вогні.
В кінці приготування додати до сковороди пропущений на пресі часник, влити оцет, перемішати і вимкнути вогонь.
Розкласти баклажани по стерильним банкам, закатати кришками і поставити вгору дном, укутати ковдрою і залишити на добу в спокої.
Зберігати баклажани у льоху або коморі.
Смачного!
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!