Смачний рецепт приготування топінамбура в омлеті під сиром
Зараз топінамбур можна зустріти на всіх дачних ділянках. Рослини з великими жовтими квітами і листям, що віддалено нагадують листя соняшнику, не тільки привертають увагу, але і є джерелом природного інсуліну, а за кількістю йоду топінамбур не поступається морській капусті.
Дещо відомо, що бульби цієї рослини їстівні і навіть є свого роду делікатесом. У сирому вигляді очищені бульби топінамбуру дуже смачні та нагадують волоські горіхи, у смаженому – близькі до картоплі. Тільки на відміну картоплі в бульбах топінамбуру міститься не крохмаль, а вуглевод інулін.
Топінамбур, запечений у омлеті
- Топінамбур — 150 г
- Масло вершкове – 10 г
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сметана – 50 г
- Сир твердий – 10 г
- Олія — 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
Топінамбур в омлеті під сирною скоринкою
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Сир натерти на дрібній тертці.
Сире яйце з’єднати зі сметаною та сиром і посолити за смаком.
Суміш трохи збити.
Бульби топінамбуру ретельно вимити, очистити, обполоснути, обсушити і нарізати скибочками.
Викласти скибочки на сковороду з розігрітою олією та обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.
Перекласти топінамбур у форму, змащену маслом, і розрівняти.
Залити топінамбур яєчно-сирною масою.
Зверху посипати суміш сиром.
Посуд помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і запікати до готовності (близько 10-12 хвилин).
Викласти омлет на сервірувальну тарілку і посипати подрібненою зеленню.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!