Меню

Що приготувати на снiданок 8.08.2024

Смачний рецепт приготування топінамбура в омлеті під сиром

Зараз топінамбур можна зустріти на всіх дачних ділянках. Рослини з великими жовтими квітами і листям, що віддалено нагадують листя соняшнику, не тільки привертають увагу, але і є джерелом природного інсуліну, а за кількістю йоду топінамбур не поступається морській капусті.

Дещо відомо, що бульби цієї рослини їстівні і навіть є свого роду делікатесом. У сирому вигляді очищені бульби топінамбуру дуже смачні та нагадують волоські горіхи, у смаженому – близькі до картоплі. Тільки на відміну картоплі в бульбах топінамбуру міститься не крохмаль, а вуглевод інулін.

З бульб топінамбуру можна приготувати багато вітамінних та смачних страв. Спробуйте та оцініть смак пропонованого омлету!

 

Топінамбур, запечений у омлеті

  • Топінамбур — 150 г
  • Масло вершкове – 10 г
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сметана – 50 г
  • Сир твердий – 10 г
  • Олія — ​​1 ч. ложка
  • Сіль за смаком

Топінамбур в омлеті під сирною скоринкою

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

Сир натерти на дрібній тертці.

Сире яйце з’єднати зі сметаною та сиром і посолити за смаком.

Суміш трохи збити.

Бульби топінамбуру ретельно вимити, очистити, обполоснути, обсушити і нарізати скибочками.

Викласти скибочки на сковороду з розігрітою олією та обсмажити до м’якості та легкого підрум’янювання.

Перекласти топінамбур у форму, змащену маслом, і розрівняти.

Залити топінамбур яєчно-сирною масою.

Зверху посипати суміш сиром.

Посуд помістити в духовку, розігріту до температури 180 ° С, і запікати до готовності (близько 10-12 хвилин).

Викласти омлет на сервірувальну тарілку і посипати подрібненою зеленню.

Топінамбур в омлеті під сирною скоринкою

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons