Меню

Гарячі страви 29.08.2023

Як зварити гречку на гарнір щоб була розсипчаста та смачна

Сьогодні ділюся з усіма моїм улюбленим рецептом приготування розсипчастої гречаної каші. Особливо сподобається ця страва тим, хто вранці постійно поспішає на роботу, а своїх домашніх хоче швидко та ситно нагодувати.

Я пропоную найпростіший рецепт гарніру, але ви можете на останньому етапі приготування додати до нього смажену цибулю, рубаний часник, сушену зелень і навіть м’ясну тушонку. Переконайтеся в тому, що готується каша швидко і без особливих турбот!

Продукти:

  • Крупа гречана (ядриця) – 1 склянка
  • Вода – 350–400 мл
  • Масло вершкове – 1,5 ст. ложк
  • Приправа овочева універсальна (з сіллю) – до смаку

Як правильно варити гречку щоб була розсипчаста та смачна

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

гречка

Крупу відсіяти на ситі від мучелі і перебрати, відокремлюючи сторонні домішки.

крупа гречана

Викласти підготовлену гречку в невелику каструлю або миску, залити окропом так, щоб вона покривала крупу шаром товщиною приблизно 2 см, довести до кипіння і зняти з плити.

як приготувати гречку

Посуд щільно накрити кришкою і залишити на ніч для набухання. Вода має повністю вбратися в гречку.

як приготувати гречку

Вранці викласти гречку в невеликий сотейник або глибоку сковороду, посипати приправою до смаку, влити 0,5 склянки окропу і додати вершкове масло.

як приготувати гречку

Все перемішати, накрити кришкою, довести до кипіння і поварити 7-8 хвилин.

як приготувати гречку

Подати кашу, як гарнір до м’яса, риби чи просто з молоком.

як приготувати гречку

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons