Як зварити гречку на гарнір щоб була розсипчаста та смачна
Сьогодні ділюся з усіма моїм улюбленим рецептом приготування розсипчастої гречаної каші. Особливо сподобається ця страва тим, хто вранці постійно поспішає на роботу, а своїх домашніх хоче швидко та ситно нагодувати.
Я пропоную найпростіший рецепт гарніру, але ви можете на останньому етапі приготування додати до нього смажену цибулю, рубаний часник, сушену зелень і навіть м’ясну тушонку. Переконайтеся в тому, що готується каша швидко і без особливих турбот!
Продукти:
- Крупа гречана (ядриця) – 1 склянка
- Вода – 350–400 мл
- Масло вершкове – 1,5 ст. ложк
- Приправа овочева універсальна (з сіллю) – до смаку
Як правильно варити гречку щоб була розсипчаста та смачна
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Крупу відсіяти на ситі від мучелі і перебрати, відокремлюючи сторонні домішки.
Викласти підготовлену гречку в невелику каструлю або миску, залити окропом так, щоб вона покривала крупу шаром товщиною приблизно 2 см, довести до кипіння і зняти з плити.
Посуд щільно накрити кришкою і залишити на ніч для набухання. Вода має повністю вбратися в гречку.
Вранці викласти гречку в невеликий сотейник або глибоку сковороду, посипати приправою до смаку, влити 0,5 склянки окропу і додати вершкове масло.
Все перемішати, накрити кришкою, довести до кипіння і поварити 7-8 хвилин.
Подати кашу, як гарнір до м’яса, риби чи просто з молоком.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!