Меню

Випiчка, Десерти 21.04.2024

Десерт з гарбуза та збитих білків що тане у роті

Десерти – моя улюблена тема у кулінарії, часто готую їх. Мої домочадці – перші дегустатори. Сьогодні потішила їх ось таким повітряним гарбузово-білковим десертом. Про нього цілком можна сказати, що ласі шматочки буквально тануть у роті.

Десерт має дуже ніжну консистенцію та сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. Подати його можна до улюблених напоїв. Ну дуже смачно!

 

Складові:

  • Гарбуз (очищена м’якоть) – 250 г
  • Цукор-пісок – 2 ст. ложки
  • Пудра цукрова – 3 ст. ложки
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло вершкове – 1,5 ч. ложки

 

Випічка з гарбуза та збитих білків у духовці, рецепт з фото покроково

Підготувати усі необхідні інгредієнти.

гарбуз

М’якуш гарбуза, очищений від шкірки і насіння, нарізати скибочками, викласти в посуд для мікрохвильової печі і закрити кришкою.

гарбуз шматочками

Запекти гарбуз у мікрохвильовій печі до м’якості (близько 6–7 хвилин). Воду не додавати! Якщо мікрохвильової печі немає, то гарбуз можна запекти і в духовці.

гарбуз шматочками

Скибочки гарбуза остудити, перекласти в чашу блендера і подрібнити в пюре. Через брак блендера гарбуз можна протерти через сито.

пюре

Перекласти гарбузове пюре в миску та додати цукор.

гарбузове пюре

Суміш ретельно розмішати.

гарбузове пюре

Яйця розділити на білки та жовтки. У цьому рецепті жовтки не використовуються.

Білки викласти в чашу міксера і збити в пишну масу і тільки після цього, не припиняючи збивання, порціями додавати цукрову пудру. У жодному разі не висипати її всю відразу, інакше білки стануть рідкими.

Збити білки з пудрою у міцну стійку піну.

збиті білки

Додати білки в гарбузову масу.

гарбузове пюре і білки

Все дуже обережно перемішати лопаткою рухом знизу вгору до утворення однорідної маси.

гарбузове пюре

Форму змастити розм’якшеним вершковим маслом. За бажання можна обсипати панірувальними сухарями. Перекласти гарбузово-білкову суміш у форму та розрівняти. Не викладати більше ⅔ висоти форми, тому що при випіканні десерт високо піднімається.

випічка з гарбуза

Помістити форму в духовку, розігріту до температури 160 ° С приблизно на 1 годину (до рум’яніння). Десерт високо підніметься, але після охолодження трохи осяде. Це не критично, на смак десерту не відбивається.

випічка з гарбуза

Остудити десерт з гарбуза та білків до теплого стану і перевернути на блюдо сервіровки. Подати до улюблених напоїв.

випічка з гарбуза

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons