Десерт з гарбуза та збитих білків що тане у роті
Десерти – моя улюблена тема у кулінарії, часто готую їх. Мої домочадці – перші дегустатори. Сьогодні потішила їх ось таким повітряним гарбузово-білковим десертом. Про нього цілком можна сказати, що ласі шматочки буквально тануть у роті.
Десерт має дуже ніжну консистенцію та сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз. Подати його можна до улюблених напоїв. Ну дуже смачно!
Складові:
- Гарбуз (очищена м’якоть) – 250 г
- Цукор-пісок – 2 ст. ложки
- Пудра цукрова – 3 ст. ложки
- Білки яєчні – 2 шт.
- Ванілін – за смаком
- Масло вершкове – 1,5 ч. ложки
Випічка з гарбуза та збитих білків у духовці, рецепт з фото покроково
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
М’якуш гарбуза, очищений від шкірки і насіння, нарізати скибочками, викласти в посуд для мікрохвильової печі і закрити кришкою.
Запекти гарбуз у мікрохвильовій печі до м’якості (близько 6–7 хвилин). Воду не додавати! Якщо мікрохвильової печі немає, то гарбуз можна запекти і в духовці.
Скибочки гарбуза остудити, перекласти в чашу блендера і подрібнити в пюре. Через брак блендера гарбуз можна протерти через сито.
Перекласти гарбузове пюре в миску та додати цукор.
Суміш ретельно розмішати.
Яйця розділити на білки та жовтки. У цьому рецепті жовтки не використовуються.
Білки викласти в чашу міксера і збити в пишну масу і тільки після цього, не припиняючи збивання, порціями додавати цукрову пудру. У жодному разі не висипати її всю відразу, інакше білки стануть рідкими.
Збити білки з пудрою у міцну стійку піну.
Додати білки в гарбузову масу.
Все дуже обережно перемішати лопаткою рухом знизу вгору до утворення однорідної маси.
Форму змастити розм’якшеним вершковим маслом. За бажання можна обсипати панірувальними сухарями. Перекласти гарбузово-білкову суміш у форму та розрівняти. Не викладати більше ⅔ висоти форми, тому що при випіканні десерт високо піднімається.
Помістити форму в духовку, розігріту до температури 160 ° С приблизно на 1 годину (до рум’яніння). Десерт високо підніметься, але після охолодження трохи осяде. Це не критично, на смак десерту не відбивається.
Остудити десерт з гарбуза та білків до теплого стану і перевернути на блюдо сервіровки. Подати до улюблених напоїв.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!