Оригінальні котлети з перловки та сиру
Перловка – крупа, яку досить рідко готують наші господині. А все тому, що для отримання дійсно смачної страви потрібно приділити процесу підготовки та варіння крупи досить багато часу.
Незважаючи на це, я вирішила поділитися з усіма рецептом приготування оригінальних котлет із перловки з сиром. Готуйте, пробуйте та ділитесь враженнями!
Продукти:
- Крупа перлова – 200 г
- Сир – 150 г
- Вода – 500 мл
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сухарі пшеничні мелені – за потребою
- Олія — за потребою
- Сіль за смаком
Котлети з перловки та сиром, рецепт з покроковими фото
Підготувати усі необхідні інгредієнти.
Крупу перебрати, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб всі легкі домішки, що залишилися, спливли нагору, і злити їх. Потім ретельно промити крупу в теплій (35 ° С) воді для видалення мульчі, а потім у гарячій воді (95 ° С) для змиву жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання.
Перловку залити киплячою підсоленою водою.
Крупу варити до загусання.
Поставити посуд з крупою на 25–35 хвилин у гарячу духовку для випаровування.
Готову кашу пропустити через м’ясорубку.
До каші додати протертий сир, яйце та цукор.
Все ретельно перемішати.
Приготовлену масу обробити на котлети та запанувати у сухарях.
Котлети обсмажити на олії із двох сторін до підрум’янювання.
Готові котлети подати зі сметаною.
Ніка
Виглядає дуже смачно, а головне легко 😊