Яблучний пиріг без цукру — всього 118 Ккал
Яблучний пиріг без цукру чудовий вибір, якщо ви дотримуєтеся здорового харчування. Адже в цьому пирозі на 100 грамів всього 118 Ккал, коли у звичайній випічці зазвичай 300-400 Ккал. Плюс цього пирога ще в тому, що в ньому багато яблук і мало тіста.
Вам знадобиться
- Яблука – 5 шт.;
- Яйце категорії С1 – 3 шт.;
- Масло вершкове – 50 г;
- Молоко жирність 2,5% — 130 мл;
- Сіль щіпка;
- Ванільний цукор – 1 п.;
- Борошно кукурудзяне або рисове – 85 г;
- Розпушувач – 1ч.л.
Яблучний пиріг без цукру, рецепт з покроковими фото
Приготування.
1. Яблука помийте очистіть від шкірки та насіння, наріжте тонкими слайсами або натріть на великій тертці.
2. Яблука перекладіть у миску, можна збризкати їх лимонним соком.
3. В іншу миску розбийте яйця, додайте щіпку солі та ванільний цукор.
4. Все добре перемішайте міксером, до однорідного стану.
5. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі або духовці.
6. Вилийте в тісто розтоплене вершкове масло та молоко, знову все перемішайте.
7. Борошно з’єднайте з розпушувачем і додайте в тісто.
8. Добре перемішайте за допомогою лопатки, по консистенції тісто виходить як густа сметана.
9. Додайте в тісто нарізані яблука і перемішайте.
10. Форму для випікання застеліть пергаментним папером, перекладіть тісто, зверху розрівняйте силіконовою лопаткою.
11. Випікайте яблучний пиріг у попередньо розігрітій до 180°С духовці режим «верх-низ» близько 45 хвилин, доки з’явиться золотиста скоринка.
12. При подачі пиріг можна злегка присипати меленою корицею.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!