Меню

Торти 11.11.2023

Торт Медовик — класичний рецепт з нашого дитинства


Торт «Медовик»  знайомий багатьом з дитинства. Чарівність цього торта в тому, що коржі можна зробити заздалегідь і прибрати в холодильник. А коли потрібно зробити крем і зібрати торт.

Вам знадобиться:

 

Для коржів:

  • Яйця категорія С1 – 2 шт.;
  • Цукровий пісок – 160 г;
  • Меду – 100 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сода – 7 г;
  • Борошно пшеничне – 400 г;
  • Сіль на кінчику.

Для крему:

  • Вершки жирність 33% – 250 г;
  • Сметана жирність 25% – 200 г;
  • Цукрова пудра – 50 г.

Приготування.

Готуємо смачний торт Медовик, рецепт класичний з покроковими фото

Для початку приготуємо коржі на медовик. Якщо у вас немає сотейника з товстим дном, тоді використовуйте каструлю на водяній бані.

1. У сотейник із товстим дном розбийте яйця, додайте цукор, сіль, мед.


2. За допомогою вінчика перемішайте всі інгредієнти та додайте нарізане на кубики вершкове масло.

тісто
3. Поставте сотейник на вогонь і на невеликому вогні, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, зніміть сотейник з вогню.

медовик
4. В масу введіть соду, почнеться реакція, суміш почне активно пінитися.

медовик
5. Тісто охолодіть до кімнатної температури, можна поставити сотейник у миску з холодною водою. Коли маса охолоне, просійте борошно і замісіть тісто.

медовик
6. У вас має вийти м’яке і трохи липке тісто. Загорніть його в харчову плівку та приберіть у холодильник на 2 години.

тісто на медовик
7. Охолоджене тісто розділіть на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкотіть у тонкий пласт і за допомогою кришки або кола виріжте корж, наколіть його вилкою по всій площі. Обрізки зберіть та додатково розкотіть п’ятий корж.

корж
8. Випікайте коржі в розігрітій до 180 ° С духовці до рум’яного кольору приблизно близько 10 хвилин. Готові коржі остудіть і складіть стопкою. П’ятий корж разом з обрізками теж випікайте, обрізки підуть на обсипання.

корж
9. Для приготування крему холодні вершки з’єднайте з цукровою пудрою і збийте до щільного стану.

сметана
10. Додайте сметану, перемішайте крем за допомогою силіконової лопатки.


11. Готовий крем необхідно розподілити на п’ять коржів. Крем змастити зверху на корж.

медовик
12. Зібрати торт, боки та верх торта обмазати кремом.

медовик
13. Вирівняйте поверхню торта за допомогою шпателя.

медовик
14. Обрізки подрібніть і обсипте ними боки та верх торта, можна додати трохи мигдальних пелюсток на боки торта. Торт Медовик приберіть у холодильник на 6-8 годин для просочення.

медовик торт медовик

На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!

Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons