Торт Медовик — класичний рецепт з нашого дитинства
Торт «Медовик» знайомий багатьом з дитинства. Чарівність цього торта в тому, що коржі можна зробити заздалегідь і прибрати в холодильник. А коли потрібно зробити крем і зібрати торт.
Вам знадобиться:
Для коржів:
- Яйця категорія С1 – 2 шт.;
- Цукровий пісок – 160 г;
- Меду – 100 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Сода – 7 г;
- Борошно пшеничне – 400 г;
- Сіль на кінчику.
Для крему:
- Вершки жирність 33% – 250 г;
- Сметана жирність 25% – 200 г;
- Цукрова пудра – 50 г.
Приготування.
Готуємо смачний торт Медовик, рецепт класичний з покроковими фото
Для початку приготуємо коржі на медовик. Якщо у вас немає сотейника з товстим дном, тоді використовуйте каструлю на водяній бані.
1. У сотейник із товстим дном розбийте яйця, додайте цукор, сіль, мед.
2. За допомогою вінчика перемішайте всі інгредієнти та додайте нарізане на кубики вершкове масло.
3. Поставте сотейник на вогонь і на невеликому вогні, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Як тільки з’являться перші бульбашки, зніміть сотейник з вогню.
4. В масу введіть соду, почнеться реакція, суміш почне активно пінитися.
5. Тісто охолодіть до кімнатної температури, можна поставити сотейник у миску з холодною водою. Коли маса охолоне, просійте борошно і замісіть тісто.
6. У вас має вийти м’яке і трохи липке тісто. Загорніть його в харчову плівку та приберіть у холодильник на 2 години.
7. Охолоджене тісто розділіть на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкотіть у тонкий пласт і за допомогою кришки або кола виріжте корж, наколіть його вилкою по всій площі. Обрізки зберіть та додатково розкотіть п’ятий корж.
8. Випікайте коржі в розігрітій до 180 ° С духовці до рум’яного кольору приблизно близько 10 хвилин. Готові коржі остудіть і складіть стопкою. П’ятий корж разом з обрізками теж випікайте, обрізки підуть на обсипання.
9. Для приготування крему холодні вершки з’єднайте з цукровою пудрою і збийте до щільного стану.
10. Додайте сметану, перемішайте крем за допомогою силіконової лопатки.
11. Готовий крем необхідно розподілити на п’ять коржів. Крем змастити зверху на корж.
12. Зібрати торт, боки та верх торта обмазати кремом.
13. Вирівняйте поверхню торта за допомогою шпателя.
14. Обрізки подрібніть і обсипте ними боки та верх торта, можна додати трохи мигдальних пелюсток на боки торта. Торт Медовик приберіть у холодильник на 6-8 годин для просочення.
На жаль, коментарiв наразi немає. Станьте першим!