Готуємо смачний холодець без желатину
Тонкощі приготування найсмачнішого у світі холодця в одній статті. Швидше читайте та запам’ятовуйте!
Холодець — дуже популярна страва, її готують як на святковий стіл, так і для щоденних обідів та вечерь. Це дуже легка у приготуванні страва, що не вимагає великих витрат сил і часу.
Саме такі продукти використовуються у цьому фото рецепті холодця. Якщо ви сумніваєтеся, чи достатньо речовин, що желюють, то можна додати желатин. А якщо у вас є тільки куряче м’ясо, пропонуємо приготувати смачну заливну курку або заливні фрикадельки.
Для приготування холодця з м’ясного асорті нам знадобляться такі інгредієнти (на 6 порцій):
- — свиняча ніжка – 1 штука;
- — яловичий хвіст – 500 грам;
- — курячий стегенець — 2 штуки;
- — морква – 1 штука;
- — цибуля ріпчаста — 2 штуки;
- — корінь селери – 0,5 штуки;
- — перець горошком – 8 штук;
- — гвоздика – 3 бутони;
- — лавровий лист – 6 штук;
- — сіль – 1 столова ложка;
- — яйце куряче — 1 штука;
- — зелень петрушки — 6 гілочок.
Як приготувати смачний холодець без желатину з свинячої ніжки та курячих стегон
Купуємо м’ясо різних видів, в даному випадку свинина, яловичина та курятина. Основну частину нашого смачного домашнього холодця складає м’ясо курки. Попередньо все м’ясо ретельно промиваємо під проточною водою, а свинячу ніжку добре очищаємо. Усі інгредієнти заливаємо крижаною водою та вимочуємо протягом 30 хвилин, періодично змінюючи воду. Перекладаємо всі м’ясні інгредієнти у глибоку каструлю, заливаємо водою та доводимо до кипіння. У момент закипання видаляємо всю піну, що утворилася.
Зменшуємо вогонь до слабкого кипіння, додаємо сіль, запашний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, а також очищену моркву, цибулю в лушпинні і корінь селери. Неочищена цибуля додасть насичений колір нашому бульйону. Далі за рецептом холодця на повільному вогні продовжуємо варити бульйон протягом 1 години 50 хвилин.
Потім дістаємо м’ясо за допомогою шумівки з бульйону, охолоджуємо. Відокремлюємо м’ясо від кісток.
Бульйон проціджуємо через сито і видаляємо з нього жир, що виварився.
Готуємо судочки для нашого холодця з курки, свинини та яловичини. Для цього на дно судочка викладаємо, попередньо зварене в круту яйце, нарізану моркву та зелень петрушки. Потім м’ясо поділяємо на волокна і викладаємо в судочок.
Все акуратно заливаємо бульйоном і ставимо у холодне місце для застигання.
Для гарної подачі холодця опускаємо судочок на 2-3 секунди в теплу воду і швидко перевертаємо на підготовлену тарілку, прикрашаємо зеленню салату.
Наш холодець зі свинини, курки та яловичини готовий.
Павло
🌟 Неймовірно смачний холодець, і головне — без желатину! 🍲 Ідеальне поєднання свинячої ніжки, яловичого хвоста та курячого стегенця з овочами та спеціями робить цей рецепт винятковим. 🌶️ Перець горошком та гвоздика надають неповторного смакового букету, а лавровий лист створює гармонію ароматів. 🌿 Якісна сіль та свіжа петрушка завершують цю страву. Дякую за чудовий рецепт, буду готувати знову і знову! 👌