Меню

Холодні страви 11.11.2023

Готуємо смачний холодець без желатину

Тонкощі приготування найсмачнішого у світі холодця в одній статті. Швидше читайте та запам’ятовуйте!

Холодець — дуже популярна страва, її готують як на святковий стіл, так і для щоденних обідів та вечерь. Це дуже легка у приготуванні страва, що не вимагає великих витрат сил і часу.

Найголовніше – підібрати м’ясні продукти певної якості. До складу повинні бути обов’язково включені продукти, що желюють, такі як свиняча або яловича гомілка, курячі лапки.

Саме такі продукти використовуються у цьому фото рецепті холодця. Якщо ви сумніваєтеся, чи достатньо речовин, що желюють, то можна додати желатин. А якщо у вас є тільки куряче м’ясо, пропонуємо приготувати смачну заливну курку або заливні фрикадельки.

Для приготування холодця з м’ясного асорті нам знадобляться такі інгредієнти (на 6 порцій):

  • — свиняча ніжка – 1 штука;
  • — яловичий хвіст – 500 грам;
  • — курячий стегенець — 2 штуки;
  • — морква – 1 штука;
  • — цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • — корінь селери – 0,5 штуки;
  • — перець  горошком – 8 штук;
  • — гвоздика – 3 бутони;
  • — лавровий лист – 6 штук;
  • — сіль – 1 столова ложка;
  • — яйце куряче — 1 штука;
  • — зелень петрушки — 6 гілочок.

Як приготувати смачний холодець без желатину з свинячої ніжки та курячих стегон

Купуємо м’ясо різних видів, в даному випадку свинина, яловичина та курятина. Основну частину нашого смачного домашнього холодця складає м’ясо курки. Попередньо все м’ясо ретельно промиваємо під проточною водою, а свинячу ніжку добре очищаємо. Усі інгредієнти заливаємо крижаною водою та вимочуємо протягом 30 хвилин, періодично змінюючи воду. Перекладаємо всі м’ясні інгредієнти у глибоку каструлю, заливаємо водою та доводимо до кипіння. У момент закипання видаляємо всю піну, що утворилася.

для холодцю

Зменшуємо вогонь до слабкого кипіння, додаємо сіль, запашний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, а також очищену моркву, цибулю в лушпинні і корінь селери. Неочищена цибуля додасть насичений колір нашому бульйону. Далі за рецептом холодця на повільному вогні продовжуємо варити бульйон протягом 1 години 50 хвилин.

варим холодець

Потім дістаємо м’ясо за допомогою шумівки з бульйону, охолоджуємо. Відокремлюємо м’ясо від кісток.

рецепт холодцю

Бульйон проціджуємо через сито і видаляємо з нього жир, що виварився.

бульйон

Готуємо судочки для нашого холодця з курки, свинини та яловичини. Для цього на дно судочка викладаємо, попередньо зварене в круту яйце, нарізану моркву та зелень петрушки. Потім м’ясо поділяємо на волокна і викладаємо в судочок.

рецепт холодцю

Все акуратно заливаємо бульйоном і ставимо у холодне місце для застигання.

рецепт холодцю

Для гарної подачі холодця опускаємо судочок на 2-3 секунди в теплу воду і швидко перевертаємо на підготовлену тарілку, прикрашаємо зеленню салату.

холодець без желатину

Наш холодець зі свинини, курки та яловичини готовий.

Коментарі до статті: 1
  1. Павло

    🌟 Неймовірно смачний холодець, і головне — без желатину! 🍲 Ідеальне поєднання свинячої ніжки, яловичого хвоста та курячого стегенця з овочами та спеціями робить цей рецепт винятковим. 🌶️ Перець горошком та гвоздика надають неповторного смакового букету, а лавровий лист створює гармонію ароматів. 🌿 Якісна сіль та свіжа петрушка завершують цю страву. Дякую за чудовий рецепт, буду готувати знову і знову! 👌

    Ответить
Є що сказати? - Подiлiться своїм досвiдом

Данi не розголошуються. Ви можете залишити анонiмний коментар без вказiвки iменi та адреси ел. пошти

Show Buttons
Hide Buttons